SUD DONIO PRESUDU: Nastavnica koja silovala maloljetnog dječaka, platit će odštetu od MILION DOLARA

Svijet
SUD DONIO PRESUDU: Nastavnica koja silovala maloljetnog dječaka, platit će odštetu od  MILION DOLARA
.

Petnaestogodišnjak je zajedno sa svojim ocem podnio tužbu protiv Dženifer Kazvel i lokalnog školskog okruga Holis 2015, nakon što ga je ona silovala u učionici, prenio je “Oklahoman”.

Naime, nastavnica koja je silovala 15-godišnjeg srednjoškolca, moraće da plati tinejdžeru odštetu u iznosu od milion dolara. U presudi koju je donio sud u Oklahoma Sitiju navodi se da je tim činom maloljetniku prouzrokovala “duševne patnje”.

- Dječak je izjavio da je u depresiji, usamljen i da okrivljuje sebe zbog onoga što se desilo - rekla je sudija Robin Kotron obrazlažući presudu i dodala da je doživio poniženje kada su ga ljudi iz kraja grdili, a nepoznati prepoznavali na ulici i ispitivali o skandalu.

Učenik, koji je nekada bio omiljeni sportista u školi, postao je predmet podsmjeha nakon što je objavljena veza sa nastavnicom.

Tinejdžer je u međuvremenu promjenio školu, gdje je bez porodice i prijatelja, rekla je sudija.


Tridesetjednogodišnja nastavnica osuđena je na 15 godina zatvora 2015, ali joj kazna skraćena na deset godina nakon što je priznala krivicu za silovanje srednjoškolca.

Bob Vajat, advokat koji je zastupao dječaka i oca, izjavio je da su oni podnijeli tužbu u želji da skrenu pažnju na sek*ualno zlostavljanje u školama.

- Drago nam je što je sudija razmotrila sramno ponašanje nastavnice i uputila poruku nastavnom osoblju širom Oklahome da sek*ualno iskorišćavanje djece neće biti tolerisano - izjavio je otac dječaka.

Ne propustite