Hapšenja zbog neovlaštenog prometa droge, pretresi na području Brčkog i TK

Crna hronika
Hapšenja zbog neovlaštenog prometa droge, pretresi na području Brčkog i TK
-

U okviru akcije koja je počela u ranim jutarnjim satima lišeno je slobode više osoba, a vrše se pretresi na više lokacija na području Brčko Distrikta i Tuzlanskog kantona.

Po nalogu Tužiteljstva BiH, više desetaka policijskih djelatnika SIPA-e i policije Brčko Distrikta BiH od ranih jutarnjih sati nalaze se na terenu gdje se vrše pretresi i lišenja slobode osumnjičenih za kaznena djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga.

Na terenu se nalaze tužitelj i istražitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, koji koordiniraju rad i aktivnosti policijskih djelatnika na terenu, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Meta akcije su osumnjičeni s područja Brčko Distrikta BiH, koji su pod istragom, da su kao organizirana kriminalna skupina vršili krijumčarenje i dalje rasparčavanje i prodaju na području BiH, veće količine opojnih droga među kojima heroin, kokain i marihuana, prenosi agencija Fena. 

U saopćenju se navodi da je, prema prikupljenim dokazima, opojna droga na područje BiH, odnosno Brčko Distrikta, krijumčarena uglavnom s područja Republike Srbije, a osumnjičeni su bili sudionici u daljem krijumčarenju i narko-dilerskoj mreži prema BiH i inozemstvu.

Nakon izvršenih pretresa i lišenja slobode, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju koji će ih ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u vezi s prijedlozima za mjere pritvora ili mjere zabrane za osumnjičene, navodi se u saopćenju.

Ne propustite