POTRESNA ISPOVIJEST MAJKE PREMINULOG MLADIĆA: 'Dao mi je u ruke telegram, bilo me je strah da se ne srušim'

Region
POTRESNA ISPOVIJEST MAJKE PREMINULOG MLADIĆA: 'Dao mi je u ruke telegram, bilo me je strah da se ne srušim'
.

Nakon dva dana čekanja i razgovora s policijom, bolnicom i Hitnom, Ljubica Gašparić iz Čakovca dobila je telegram u kojem piše da joj je sin Robert umro u subotu, isti dan kad je nestao.

 - Imao je običaj subotom otići s prijateljima na kavu. To je napravio i sad, ali nije ponio mobitel koji sam čula da zvoni u njegovu stanu - rekla je, za 24sata, neutješna Ljubica. Iako se volio šetati, 50-godišnji Robert bi se uvijek javio, a i živjeli su u istoj kući. Kako se nije pojavio do večeri, poslije 22 sata njegova majka je nazvala centar 112 i prijavila da joj nema sina. Nešto kasnije zvala je i Hitnu službu na 194 s pitanjima jesu li možda primili Roberta, no rekli su joj da pod tim imenom nemaju nikoga.

Ipak, taj dan je pozlilo muškarcu na autobuskoj stanici, kako doznaje njegova majka. Hitna ga je tad navodno prevezla do Opće bolnice Čakovec zbog problema sa srcem. Kako mu nisu mogli više pomoći, prevezla su ga u Kliničku bolnicu Dubrava u Zagrebu. Ondje je preminuo.

Obitelj i policija to nisu znali te su u nedjelju ujutro ispitali majku o nestanku. Sve informacije objavili su i na portalu nestali.hr te počeli potragu. Novih informacija nisu imali ni u ponedjeljak te su ponovno došli do majke. Isti dan, oko 15 sati, na vrata joj je pokucao poštar.

- Dao mi je u ruke telegram, no rekla sam mu da ostane još malo. U njemu nikad ne pišu dobre vijesti pa me je bilo strah da se ne srušim - prepričala je Ljubica.

Nažalost, imala je pravo te je u njemu pisalo da joj je sin umro.

24

- Gospodin Robert Gašparić, preminuo u subotu 12. 8. u 20.32 sati. Iskrena sućut - pisalo je na telegramu koji je potpisao primarius Barić.

Ipak, nije znala otkud je stigao ni je li to istina pa je pozvala policiju.

Nakon provjere policajci su potvrdili da je istina i da je tijelo njezina sina u KB-u Dubrava.

- Rekli su mi da je imao problema sa srcem, no ne vjerujem. Nikad u životu tabletu za srce nije popio - kaže majka. Ljuta je na sustav jer joj nitko nije mogao dati ikakvu vijest.

 

(24sata.hr.)

Ne propustite