Požar gase četiri kanadera, zbog vjetra otežano gašenje

Region
Požar gase četiri kanadera, zbog vjetra otežano gašenje
.

Četiri kanadera Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, danas su upućena na požarište Svilaja u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Letačke posade kanadera pokušale su se jutros probiti i do požarišta na Velebitu, no zbog jakih turbulencija nisu mogle djelovati,prenosi Index.

Tijekom jučerašnjeg dana zračne snage na požarištima na Velebitu ostvarile su više od 32 sata naleta te izbacile oko 320 vodenih bombi, priopćili su iz MORH-a.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 205 požara (72 u Šibensko-kninskoj, 70 u Splitsko-dalmatinskoj, 50 u Zadarskoj, 10 u Dubrovačko-neretvanskoj, dva u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile više od 1.760 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 51.200 tona vode te su prevezena 263 vatrogasca i vojnika i 32 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Ne propustite