Uhapšena majka osumnjičena da je ubila novorođenče i ostavila ga na deponiji!

Region
Uhapšena majka osumnjičena da je ubila novorođenče i ostavila ga na deponiji!
.

Na gradskoj deponiji u Vrbasu jutros je pronađeno mrtvo muško novorođenče, a brzom reakcijom policije nakon svega nekoliko sati uhapšena je tridesettrogodišnja žena iz Vrbasa koja se sumnjiči da ga je ubila pri porođaju.

Kako saznaje "Blic" iz izvora u policiji, osumnjičenoj za to krivično djelo određen je pritvor u trajanju do 48 sati te će uz krivičnu prijavu biti privedena nadležnom tužilaštvu koje je naložilo da se izvrši obdukcija novorođenčeta u novosadskom Institutu za sudsku medicinu kako bi se utvrdili detalji ove tragedije.


Kako nezvanično saznajemo, majka nesrećnog djeteta nije bila registrovana trudnica, odnosno nije vodila trudnoću u nekoj zdravstvenoj instituciji, pa nadležni sumnjaju da se porodila kod kuće.

Nezvanično saznajemo i da je tura smeća koje je dovezao kamion na deponiju, a u kome je bila beba, donijeta iz samog centra Vrbasa, a još nije utvrđeno tačno vrijeme kada je tamo bačena.

U policiji kažu da ukoliko istraga pokaže da je riječ o čedomorstvu, osumnjičenoj prijeti kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina u zavisnosti od toga da li je zločin izvršen činjenjem ili ne činjenjem, odnosno da li je beba ubijena ili je ostavljena da umre.

Ne propustite