Reprezentacija BiH poražena od Švedske

Bosna i Hercegovina
Reprezentacija BiH poražena od Švedske
.

U četvrtom kolu pretkvalfikacija za naredno Svjetsko prvenstvo, reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od reprezentacije Švedske rezultatom 72:88, poluvrijeme 36:44.

Utakmica je odigrana u Zenici pred oko pet hiljada gledalaca, koji ne mogu biti zadovoljni učinkom izabranika selektora Duška Vujoševića posebno u drugom poluvremenu.

U prvom dijelu utakmice uz podršku publike domaći košarkaši su se razigrali i uz raspoloženog Džanana Musu odlično otvorili utakmicu. Tokom druge četvrtine gosti su uspjeli da preokrenu rezultat u svoju korist, zahvaljujući Viktoru Gaddeforsu, i odu na pauzu s rezultatom 36:44.

U nastavku utakmice gosti održavaju razliku u koševima, ali zahvaljujući prije svega nepovezanoj igri Zmajeva u napadu i slabim procentom šuta. Krajem trećeg dijela utakmice Švedska je napravila i 12 poena razlike s rezultatom 48:60, a tri minute prije kraja bilo i 19 poena razlike za goste.

Kod domaćina Tomić je postigao 11, a Musa 12 i Vrabac po deset poena, dok su kod gostiju najefikasniji bili Masamba sa 18 koševa, Erikson sa 16 i Spires sa 14 poena.

U naredna dva kola, koja se igraju naredne sedmice, reprezentacija Bosne i Hercegovine gostuje u Slovačkoj i Armeniji, a to će biti i odlučujuće utakmice eventualno nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Ne propustite