Poslije 20 godina progovorio vozač princeze Dajane: Ovako su izgledali PRVI SATI nakon smrti Lady Di

Lifestalgija
 Poslije 20 godina progovorio vozač princeze Dajane: Ovako su izgledali PRVI SATI nakon smrti Lady Di
.

Kolin Tebut, bivši zvanični vozač princeze Dajane, prekinuo je 20-godišnju ćutnju o večeri u kojoj je obožavana Lady Di poginula u strašnoj saobraćajnoj nesreći u Parizu.


Tebut je bio jedan od najbližih saradnika princeze, a nedugo nakon njene smrti bio se u bolnici gdje se brinuo o svim obavezama koje su slijedile. Između ostalog, na prozore sobe u kojoj se nalazilo njeno tijelo brzo postavio zavjese kako novinari ne bi uspjeli da se dočepaju fotografije tijela.

Dajana je poginula 31. avgusta 1997. godine, a Tebut je u četvrtak, gostujući u emisiji "Dobro jutro Britanijo" na ITV-u izjavio "da bi sve dao da je te večeri vozio on", prenosi Jutarnji list.

- Jako je teško i emotivno videti osobu kako leži u krevetu, a ne u mrtvačnici. Ušao sam i unio par ventilatora da rashladim prostoriju. Kad sam se okrenuo, trepavice i kosa princeze pomijerale su se zbog ventilatora, što me skroz šokiralo - otkrio Tebut je o detaljima te večeri.

- Morao sam da se okrenem, saberem se na trenutak i nastavim da obavljam stvari koje su morale biti obavljene - dodao je. Rekao je da je za vest čuo u krevetu, kad su ga nazvali kasno u noći.

Prisjećajući se Dajane, rekao je da je imala smisla za humor i da se prema osoblju ophodila sa poštovanjem, ali je i dodao da je, kada je u pitanju kraljevska porodica, postojala granica, koju nije trebalo prelaziti.

- Nijednu prijekornu riječ nisam čuo za dvije godine. Te godine, prije nego što je umrla, bila je dobro i činilo se da uživa u životu i da je bila srećna - kaže Tebut.


Cijeli svijet se ove nedjelje priprema za obilježavanje 20 godina od smrti princeze, prve supruge Čarlsa, koja se od njega rastala 1996. godine.

Godinu dana nakon razvoda, tada 36-godišnja Dijana upoznala je Dodija al-Fajeda s kojim je uskoro ušla u vezu. I on je poginuo u toj nesreći, a iako se nakon smrti pojavilo više teorija o uzroku, smatra se da su bežeći od brojnih fotografa, prebrzo ušli u tunel nakon čega je vozač izgubio kontrolu nad vozilom.

Ne propustite