UŽIVALA JE SA TITOM I KASTROM: Njena ljepota je NESVAKIDAŠNJA - Đina rođena da zavodi!

Nostalgicno
UŽIVALA JE SA TITOM I KASTROM:  Njena ljepota je NESVAKIDAŠNJA - Đina rođena da zavodi!
.

Sa prvim suprugomDanas ima 90 godina, njen život je dostojan jednog holivudskog scenarija koji bi vjerovatno bio nagrađen Oskarom. Đina Lolobriđida je bila fatalna ljepotica, njeni ljubavni izbori se ne zaboravljaju, kao ni njene izjave. A njenom ljepotom bio je očaran i jedan maršal, Josip Broz Tito.


Rođena je nadomak Rima kao jedna od četiri kćerke. Sa 10 godina je počela da pjeva u crkvenom horu! Javna scena ju je oduvijek privlačila. Zbog loše materijalne situacije njene porodice nije mogla da lako ostvari svoje snove, ali nije odustajala. Radila je kao model, prijavila se na izboru za Mis Italije, osvojila treće mjesto i počela da dobija filmske ponude!

Na samom početku karijere desila joj se ljubav sa slovenskim ljekarom Milkom Škofičem. Vjenčanje je bilo nesvakidašnje, održano je u crkvici na 2000 metara nadmorske visine na planini Terminillo u okolini Rima. Đina i Milko su se vjenčali u skijaškim odelima (skijanje je jedno od njenih najvećih ljubavi).


Kada je shvatio da kraj sebe ima buduću svjetsku zvezdu, ostavio je posao ljekara i postao je menadžer svoje supruge. Jedna od prvih ponuda koju je dobila bila je ponuda Maria Koste za film " I pagliacci". Đina je tražila čak milion lira što je bila previsoka cifra. Kosta je prihvatio.

Za nju se pričalo da je žena nestvarne lepote. Magnetizam, ali i talenat doneli su joj brojne angažmane, pa su se na spisku filmova u kojima je igrala našla značajna ostvarenja, poput "Grad se brani", "Fanfan la Tulipe" sa slavnim Gerardom Philipeom, "Krah, ljubav i fantazija", "Kruh, ljubav i ljubomora", "Rimljanka" po romanu Alberta Moravije, "Supruga za jednu noć".

A ljepota... Kada se priča o Đini, mora se na tu temu vratiti nekoliko puta.

Pamti se i danas njen nastup na Kanskom filmskom festivalu 1953. kada je zbog naleta njenih muških obožavalaca morala da reaguje policija. Međutim, muškarci su toliko željeli da dođu do Đine da je došlo do okršaja dve strane, a pojedini policijaci su u toj borbi bili i povrijeđeni.

Pomama je nastala i kada je 1957. u Rimu rodila sina Milka Škofiča juniora. Morala je da se noću iskrade iz bolnice i da ode u luksuznu vilu gde je sve bilo spremno za dolazak najpoznatije italijanske bebe. Glumica je za sina nabavaila kolevku uz 19. veka, za čiju je restauraciju dala ogromnu sumu novca.

Brak sa Milkom je bio značajan, ali je imao kraj. Razvela se od njega 1971. posle 24 godine braka.

Lepa Đina se 2013. odvažila na novi brak. Udala se tada za Havijera Rigau, 34 godine mlađeg plejboja iz Španije. Vjenčanje je bilo "skandalozno" ne samo zbog razlike u godinama među njima, već i zbog činjenice da je on na venčanju koristio lažne dokumente.

"Tito"

Đina Lolobriđida je prije nekoliko decenija posetila Jugoslaviju. Dočekao ju je tadašnji predsednik Jospi Borz Tito. Uživali su na Brionima.

Da li se i desilo nešto više od običnog susreta, ostaje da se nagađa. Imajući u vidu Brozovu reputaciju i Đininu ljepotu, postoje velike šanse da se to nešto i dogodilo.

Đina je dio priča o Brozovim brionskim noćima, tokom kojih se maršal družio sa najlepšim ženama svijeta, poput Sofije Loren i Elizabet Tejlor.

"Kastro"

Još jednog državnika je uspela da očara ljepotom. U pitanju je Fidel Kastro o kojem je Đina snimila dokumentarni film. Pričalo se da je kubanski vođa bio oduševljen njome.

Režiranju se okrenula kao veliki ljubitelj fotografije. Uradila je na desetine hiljada fotografija.

"Bez dlake na jeziku"

Pre nekoliko meseci u Rimu
I danas kada se pojavi u javnosti, Đina pleni harizmom, i uvijek je nasmijana. Asocijacija na nju ima toliko, a pamte se i ova njena izjava.

"Oduvijek sam imala slabost prema mlađim muškarcima jer su darežljivi i nemaju komplekse"

Ne propustite