UPOZORENJE: Veoma visoke temperature, večeras izmjereno 36 stepeni

Region
UPOZORENJE: Veoma visoke temperature, večeras izmjereno 36 stepeni
.

U Srbiji će do petka biti veoma toplo, u većini mjesta sa maksimalnom temperaturom od 37 do 40 stepeni, a očekuju se i tropske noći sa minimalnom temperaturom iznad 20 stepeni, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.


Na području Beograda do petka će maksimalna temperatura biti oko 39, a minimalna oko 25 stepeni.

Prema zabilježenim temperaturama u 19 sati, najtopliji su bili Zrenjanin i Valjevo sa 36 stepeni, dok je u Beogradu večeras izmjereno 34 stepena.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, sutra će biti sunčano i veoma toplo uz slab i umjeren, u kosavskom području povremeno i jak jugoistočni vjetar i maksimalnu temperaturu u većini mjesta od 37 do 40 C.

U petak krajem dana i tokom noći ponegdje u zapadnim i sjevernim predjelima očekuju se kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

U subotu je predviđeno osvježenje sa pojačanim sjeverozapadnim vjetrom, mjestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i to uglavnom po podne i uveče. Lokalno se očekuje veća količina padavina. U nedjelju promjenljivo i osjetno svježije, mestimično sa kišom ili pljuskovima. Zatim uglavnom suho, sa temperaturom u granicama prosjeka za ovo doba godine.

 

 

 

Tanjug

Ne propustite