VELIKA SUMNJA: ‘Smrt naše Irine je namještena!' - Jedini svjedok osmogodišnja kći

Svijet
VELIKA SUMNJA: ‘Smrt naše Irine je namještena!' - Jedini svjedok osmogodišnja kći
.

Pogibija Irine Berežnaje, 38-godišnje ukrajinske odvjetnice i političarke, bivše zastupnice u tamošnjem parlamentu, Vrhovnoj Radi, izazvala je veliki šok i tugu među njenim prijateljima i pristašama, ali i pobudila sumnje u okolnosti pod kojima je stradala.

Vozač je također poginuo na licu mjesta, a nesreću je jedina preživjela Berežnajina osmogodišnja kći. Djevojčica je preživjela zahvaljujući tome što je bila vezana sigurnosnim pojasom, a ujedno je jedina svjedokinja ove teške prometne nesreće.

Od siline udara vozač je na mjestu poginuo, dok je Berežnaja još bila živa dok su je iz smrskanog vozila izvlačili vatrogasci, ali je potom i ona izdahnula.

Prema prvim nalazima očevida, do nesreće je vjerojatno došlo jer je vozač zaspao za upravljačem.

Vijest o njezinoj smrti u Ukrajini je izazvala mnoštvo emotivnih reakcija, a neki njezini znanci i komentatori na društvenim mrežama tvrde čak da je prometna nesreća u Hrvatskoj bila namještena i to zbog njenih izrazito lijevih političkih stavova. No, nakon tih objava njezina je obitelj blokirala komentare na Irininim profilima na društvenim mrežama.

Prije nekoliko godina Irina se povukla iz aktivne politike, postala je istaknuta aktivistica za ljudska prava.

Ne propustite