Nakon smrti sina, pada u TEŠKU DEPRESIJU, razvede se i nakon nekog vremena POKUŠA SAMOUBISTVO!

Nostalgija
Nakon smrti sina, pada u TEŠKU DEPRESIJU, razvede se i nakon nekog vremena POKUŠA SAMOUBISTVO!
.

Pevač Mišo Kovač (75) zaista je imao težak život sa brojnim iskušenjima koja su dovela do toga da je u jednom momentu pokušao da izvrši samoubistvo.

Tuga i patnja počela je kada je njegov sin Edi kao vojnik stradao je 1992. godine. Mišo i supruga Anita tvrdili su da se sve desilo pod čudnim okolnostima.

"Nakon Edijeve smrti više me ne zanima život," često je ponavljao Mišo kojem se tada cijeli svijet srušio. Na tabletama je bila i Mišina supruga Anita, a nakon nekog vremena brak im se raspao. Priču o tome šta se tačno dogodilo njegovom sinu pjevač nikada nije ispričao do kraja.

"Za razliku od papira koje smo mi dobili, a u kojima je stajalo da je naš sin umro od prostrijela glave, takvog da bi na kraju mogao da živi, prava je verzija bila drugačija. U tim je dokumentima pisalo da je Edi umro od sepse izazvane velikom količinom bakterija u organizmu," rekla je jednom prilikom Anita.


Edi je bio sedam dana u komi i umro je u velikim bolovima. Anita je i tada tvrdila da se sigurno nije sam ubio i da je bio dio neke političke igre.

"To je ono što i mene i Mišu kao roditelje boli. Mišo se želio svetiti, tražiti pravog krivca, ali ja sam mu savjetovala da to ne čini jer svakome će se vratiti milo za drago," objasnila je.  Pevač je pokupio stvari i otišao iz porodičnog doma. Istog poslijepodneva Aniti je poznanica javila da se ukrcao na trajekt za Brač s dotičnom damom. Njegova kćerka Ivana nije podnijela to što ih je otac ostavio. U proročnici, pjevač je vidio osobu koja će mu pomoći da vrati mir.

"Četiri godina sam bio polumrtav, ležao nakljukan sedativima ili sam bio na groblju," ispričao je Mišo, koji je sebi u međuvremenu pridodao i ime Mate.

Kćerka Ivana (39) sve je teže podnosila otuđenost oca. Nakon pogibije starijeg brata, očeve teške depresije i razvoda roditelja, posegnula je za heroinom.


"Ja sam bio toliko zaokupljen samim sobom i svojom depresijom da nisam ni primijećivao njenu zavisnost," rekao je prije nekoliko godina pjevač. Od predoziranja velikom količinom tableta za smirenje spasila ju je sadašnja Mišina supruga Lidija koja je pronašla njeno beživotno tijelo. Provela je mjesec dana u zagrebačkoj bolnici Sestara Milosrdnica na odjeljenju kod doktora Sakomana, a nakon toga otišla je u komunu Bernardice Juretić na Čiovu.

A onda je usijledio novi šok! Nekoliko nedelja nakon dočeka Nove 1999. u podstanarskom stanu u Zagrebu očajni pjevač je pokušao samoubistvo. Pištoljem je sebi pucao u grudni koš, ali je pronađen poslije pola sata i ljekari su uspjeli da mu povrate život.

"Pokušaj samoubistva bila je samo kulminacija nagomilane tuge i očaja zbog gubitka sina," objasnio je kasnije Mišo Kovač koji se nakon relativno brzog oporavka vratio nastupima u velikom stilu.

Pjevač je prije nekoliko godina rekao da za svaku godišnjicu smrti svog sina odlazi na Mirogoj. Tada je rekao da mu Edo nedostaje fizički, ali da on i dalje živi u njegovoj duši.

"Oni roditelji koji su pokopali svoje dijete, a nikome to ne želim u životu, znaju da ta bol nikad ne prolazi, ne zaliječi se, već živite s njom," izjavio je legendarni umjetnik.

Ne propustite