Izetbegović primio delegaciju hrvatskih udruženja sa sjedištem u Sarajevu

Bosna i Hercegovina
Izetbegović primio delegaciju hrvatskih udruženja sa sjedištem u Sarajevu
.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je delegaciju nekoliko hrvatskih udruženja sa sjedištem u Sarajevu, predvođenih predsjednikom Hrvatskog narodnog vijeća BiH Marinkom Pejićem.

Gosti su informirali Izetbegovića o aktivnostima udruženja na afirmaciji i poboljšanju položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini, a istaknut je nedostatak razumijevanja aktuelne hrvatske politike u Bosni i Hercegovini za njihove probleme, kao i nedostatak volje za njihovo rješavanje.

I pored teških uvjeta u kojima rade i djeluju, gosti su iskazali odlučnost da nastave zajedničku borbu sa svim probosanskim snagama na izgradnji bolje Bosne i Hercegovine.

Izetbegović je zahvalio na posjeti, te je iskazao zahvalnost za sve što ta udruženja čine na stvaranju boljeg i prosperitetnijeg bosanskohercegovačkog društva. Iskazao je razumijevanje za probleme s kojima se u svom radu susreću i odlučnost da im pomogne kako bi ih lakše savladavali.

Osim Pejića, u delegaciji su bili i predsjednik Komisije za koordinaciju hrvatskih nevladinih udruženja iz Sarajeva Marijo Pejić, član Upravnog odbora Udruženja organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO-a Sarajevo Željko Gudelj, te PR hrvatskih nevladinih udruženja iz Sarajeva Ivana Krstanović, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

 

 

Fena

Ne propustite