Prva žrtva vrućina: Srbin preminuo na granici dok je čekao u koloni

Region
Prva žrtva vrućina: Srbin preminuo na granici dok je čekao u koloni
.

Jučer je državljanin Srbije preminuo nakon čekanja na pregled pasoša zbog vrućine i goleme gužve na srpsko-mađarskom graničnom prijelazu, Horgoš – Roszke.

Naime, jučer je srpskom državljaninu starom 64 godine pozlilo i odmah je umro, priopčila je policijska kapetanija mađarske županije Csongrad, ispred graničnog prijelaza Roszke.

Kako prenose mediji, putnici su prije granične kontrole na prijelazu Roszke izašli iz autobusa, a među njima je bio i putnik koji se srušio u povratku u vozilo.

Hitna pomoć je intervenirala nakon dvadesetak minuta, međutim, i pored reanimacije, medicinska ekipa je ubrzo konstatirala smrt.

Višesatna čekanja na vrućini

Na tome najvećem i najprometnijem graničnom prijelazu između Srbije i Mađarske u subotu su se formirale kilometarske kolone vozila u kojima se čekalo i po pet sati, a istodobno temperatura zraka je bila gotovo 40 stepeni.

Nervozni i umorni vozači, kako je prenijela Radio televizija Vojvodine, često su trubili zbog pokušaja pojedinaca da pređu granicu „preko reda“ i sporog pregleda putnih dokumenata i tereta u autima.

Za razliku od jučer, danas nisu zabilježena višesatna čekanja u kolonama jer je tijekom noći smanjen priliv vozila na granični prijelaz.

Pogranična policija pozvala je putnike na strpljenje i savjetovala im da koriste neke od manjih graničnih prijelaza prema Mađarskoj.

Ne propustite