Život u prijestolnici ISIS-a: "NEMAJU VEZE S ISLAMOM I ŽELE SAMO TRI STVARI"

Svijet
Život u prijestolnici ISIS-a: "NEMAJU VEZE S ISLAMOM I ŽELE SAMO TRI STVARI"
.

Nurshadrina Khairadhania iz Indonezije imala je samo 17 godina kada je nagovorila cijelu obitelj da odu u Siriju i pridruže se ISIS-u.

 Sve informacije o ISIS-u pronašla je na internetu, a militanti su tvrdili da će im "pružiti sve potrebno za život''. Pozvali su ih da "žive u savršenom muslimanskom društvu, kakvo bi ono trebalo biti".

Većina članova obitelji ostvarila je plan i kroz Tursku stigla u al-Raku, ali su ubrzo nakon toga shvatili da su pogriješili. Slobodne žene i djevojke bile su prisiljene na udaju za teroriste, a svi muškarci su se morali pridružiti borcima.

Ona je uspjela s majkom, dvjema sestrama i njihovim sinovima doći do izbjegličkog kampa koji su otvorili Kurdi. Njezin otac i četvorica bratića zatvoreni su i istražuje ih se zbog povezanosti s ISIS-om.

"To je ludo. ISIS želi samo tri stvari: žene, novac i moć. Ponašaju se kao bogovi i stvaraju vlastite zakone. Jako su daleko od onoga što islam predstavlja", rekla je Khairadhania te dodala da se užasno kaje zbog svoje odluke o odlasku u Siriju.

Ne propustite