Google će hitnim porukama korisnike upozoravati na katastrofe i nesreće

Tech
Google će hitnim porukama korisnike upozoravati na katastrofe i nesreće
-

Google planira uvesti novi sustav uzbunjivanja kojim bi upozoravao korisnike na katastrofe, terorističke napade i razne druge krize kojima bi mogli biti izloženi.

Ako tijekom krizne situacije korisnici potraže lokaciju događaja ili sam događaj na samom vrhu pronađenih rezultata potrage pojavit će im se hitno upozorenje, kazao je potpredsjednik inženjerskog odjela Googlea Yossi Matias.

Upozorenje će sadržavati mape, nova izvješća te informacije vlasti kao i važne hitne telefonske brojeve.

Korisnici koji posjeduju pametni telefon, a nalaze se blizu mjesta na kojem se zbila katastrofa, bit će također informirani upozorenjima. Kako bi do toga moglo doći bit će potrebno aktivirati funkciju lokacije mjesta na kojem se osoba nalazi, prenosi Hina.

I mobilna verzija Googleovih mapa također će prikazivati hitne informacije, primjerice o šumskim požarima, blokiranim cestama ili kontakte lokalnih hitnih službi.

Informacije koje će Google prosljeđivati korisnicima stizat će od vlasti ili od organizacija poput Crvenog križa, meteoroloških agencija i drugih pouzdanih izvora. Podaci Googleovih servisa poput Google Newsa, Mapsa i Wazea također će služiti kao izvori informacija.

Posljednja verzija Googleove aplikacije za Android ili operativni sustav iOS mora biti instalirana kako bi se mogle primati informacije s upozorenjima.

Ne propustite