KRIMINAL NE POZNAJE NACIONALIZAM: Hrvat i Srbin glumili austrijske poduzetnike, prevarili izvoznike za 100.000 eura

Region
KRIMINAL NE POZNAJE NACIONALIZAM: Hrvat i Srbin glumili austrijske poduzetnike, prevarili izvoznike za 100.000 eura
.

U akciji zagrebačke policije razotkrivena su dvojica prevaranata, 30-godišnji državljanin Srbije Danijel Đ. i njegov 34-godišnji pomagač, hrvatski državljanin Dejan S.

U pitanju je prijevara teška nešto manje od sto hiljada eura kojom je dvojac oštetio poljsku tvrtku Griltex.

Lažna web stranica

Prije mjesec i pol napravili su lažnu web stranicu stvarne austrijske firme Eduard und Johann Strobl gmbh, te glumili njene predstavnike.

Tako su stupili i u kontakt s Griltexom od kojeg su naručili 110,5 tona plastične građevinske folije. Za robu vrijednu oko 99 hiljada eura tražili su i dobili odgodu plaćanja, te im je ona početkom jula i isporučena.

Iako je bilo dogovoreno da folija bude isporučena u Austriji, dvojac je u posljednji trenutak javio prijevoznicima da je odvezu u skladište kod Marije Bistrice, što ga je Danijel Đ. već bio unajmio.

Nastavivši istraživati ovaj slučaj, policijski su inspektori došli i do 35-godišnjeg kupca folije. U njegovu domu pronađeno je 20-ak paleta. I njemu slijedi kaznena prijava i to zbog prikrivanja.

‘Policijski službenici su dosadašnjim postupanjem pronašli sveukupno 75 paleta odnosno 86,6 tona folije koja će biti vraćena oštećenoj tvrtki’, objašnjavaju iz policijske uprave zagrebačke.

 

(Novi.ba/Net.hr)

Ne propustite