DETALJI ISTRAŽIVANJA: Otkrivene šokantne činjenice o zlostavljanju i silovanju studenata!(VIDEO)

Šokantno!
 DETALJI ISTRAŽIVANJA: Otkrivene šokantne činjenice o zlostavljanju i silovanju studenata!(VIDEO)
.

Izvještaj koji je u ponedjeljak objavila Australska komisija za ljudska prava otkrilo je šokantne činjenice o silovanju i seksualnom zlostavljanju među australskim studentima.
 
Taj izvještaj otkrilo da je više od pola studenata prošle godine barem jednom doživjelo seksualno zlostavljanje, a sedam posto ih je pretrpjelo silovanje u 2015. ili 2016. godini, piše BBC.
 
Komisija je također navela da su žrtve u četiri puta više slučajeva studentice. Odvjetnica Kate Jenkins je izjavila da izvješće "prikazuje uznemirujuću sliku života na kampusima": "Ovakva iskustva mogu imati strašan  uticaj na žrtve, mijenjaju im život te utiču na zdravlje, studij i buduće karijere".

 
Istraživanje na 31 univerzitetu među 31 000 studenata pokazalo je da je seksualno zlostavljanje prisutno u svim oblicima i situacijama na univerzitetima. Napadači su uglavnom muškarci, a 51 posto žrtava silovanja te 45 posto žrtava zlostavljanja poznaju svoje napadače.
 
Organizacija Fair Agenda Team je kritizirala univerzitete te izjavila da ne čine dovoljno kako bi spriječila seksualno zlostavljanje na kampusima. Članice organizacije su izjavile da mnogi univerziteti nakon napada prisiljavaju žrtve na zajedničku nastavu s počiniteljima.

Ne propustite