Baka (75) dva dana provela u rupi i PREŽIVJELA! Pronašli su joj maramu i shvatili da je blizu!

Bosna i Hercegovina
Baka (75) dva dana provela u rupi i PREŽIVJELA! Pronašli su joj maramu i shvatili da je blizu!
.

Cijeli vikend tražili su baku koja je nestala u šetnji. U akciju je bilo uključeno više od 40 spasilaca. Osim što je dehidrirala, 75-godišnjakinja nije teže ozlijeđena. Rupa je bila duboka metar i pol

Spasioci Hercegovačke gorske službe spašavanja pronašli su u nedjelju Zorku M. (75) koja je nestala u selu Radalj kraj Ljubuškog. Dva je dana provela između dvije stijene u rupi dubokoj metar i pol.  Odmah je do spasilaca došla Hitna pomoć te su je teško dehidriranu prevezli do bolnice u Ljubuškom. Nije ništa slomila.  

- Zvali smo bolnicu i rekli su nam da se dobro oporavlja. Dobila je odmah infuziju i nasreću nije teško ozlijeđena - rekli su nam hercegovački GSS-ovci. Poziv da je žena nestala dobili su od policije. Baku je tražila obitelj, ali je nisu mogli pronaći. Prema prvim informacijama, žena ima slabi vid i problema s demencijom. Unatoč tome, sama bi često šetala oko sela. Sve puteve je dobro poznavala jer je ondje čuvala ovce sve dok je bila zdrava. Budući da je ostarjela, obitelj je prodala životinje te je Zorka ostala bez ovaca.

GSS-ovci su u pretrazi pronašli njezin pulover, no njega je često ostavljala na putu kako ne bi sjela na hladan kamen. Ipak, pronašli su njezinu maramu i shvatili da bi mogla biti blizu. Ljudi su je našli 300 metara od izgubljene marame i 600 metara od sela. Izvukli su je iz rascjepa čije su stijene bile prilično izazovne i za školovane alpiniste i speleologe.

Nestalu Paulu Juraj pronašao šetač: Bila je dehidrirana i iscrpljena

U međuvremenu, zagrebački policajci i obitelj tražili su nestalu Paulu Juraj (76). U nedjelju su je nekoliko puta vidjeli u kvartovima Novog Zagreba, no nisu je zaustavili. Uspjela je odlutati do šume u prigradskom naselju Odra, gdje ju je u ponedjeljak pronašao šetač. Pozvao je Hitnu, koja je dehidriranu i iscrpljenu ženu prevezla do bolnice, piše 24sata. 

 

Ne propustite