IZGUBILA SE U ŠUMI U KOJU JE OTIŠLA RASUTI PEPEO SVOG MUŽA – Nećete vjerovati što je jela da bi preživjela

Svijet
IZGUBILA SE U ŠUMI U KOJU JE OTIŠLA RASUTI PEPEO SVOG MUŽA – Nećete vjerovati što je jela da bi preživjela
.

Amerikanka Sajean Geer (71), udovica koja se izgubila u šumi dok je raspršivala pepeo svoga preminulog supruga, šest je dana preživjela jedući samo mrave, pijući vodu na izvoru i grijući se uz svog psa Yodu, mješanca čivave i terijera.

Geer je zalutala na području nacionalnog parka u saveznoj državi Washington, koji je pokojni suprug obožavao obilaziti, a pepeo je naumila rasuti na njegovoj omiljenoj lokaciji. No, u jednom su je trenutku toliko obuzele emocije da je naprosto izgubila orijentaciju i zalutala.

- Nisam više znala gdje mi je auto, ni gdje je cesta, skroz sam se pogubila, izjavila je lokalnoj televiziji KIRO.

Srećom, sjetila se knjiga o preživljavanju u divljini koje je pročitala. U jednoj od njih stajalo je da valja imati pozitivan stav i borben duh kako bi se preživjelo.

- Sinulo mi je da moram preživjeti sve dok me netko ne dođe spasiti. I rekla sam samoj sebi: OK, učinit ću to, izjavila je.

Napravila si je improvizirano sklonište od granja i lišća, a tri je dana odlazila do obližnjeg izvora po vodu. Hranila se mravima, a priznala je da je pojela i pokoju borovu iglicu.

- Ujeo me jedan mrav, a onda sam se sjetila jedne televizijske emisije na kojoj su rekli da se mrave može jesti. Rekla sam mu da imam veća usta od njega, zgrabila sam ga i pojela ga, kaže Geer.

Dok je ona preživljavala u šumi, njezina je obitelj organizirala potragu. Prijavili su njezin nestanak, a ured lokalnog šerifa je objavio njezin opis i uputio apel svima koji su je možda vidjeli da dojave informacije.

Ubrzo je jedan čuvar nacionalnog parka uočio njezin napušteni automobil, a nakon toga je angažiran helikopter čija ju je posada uočila u trenutku dok je pila vodu s izvora, prenosi Jutarnji.

Spasili su i nju i psa, a pronašli su i urnu njezina pokojnog muža.

- Shvatila sam da je u životu najvažnije voljeti ljude i biti povezan s njima, rekla je na kraju Geer.

 

 

Ne propustite