JEZIVA SMRT U KADI: Srbin koji je zadavio komšinicu u Njemačkoj se nakon mjesec dana skrivanja PREDAO POLICIJI

Svijet
 JEZIVA SMRT U KADI: Srbin koji je zadavio komšinicu u Njemačkoj se nakon mjesec dana skrivanja PREDAO POLICIJI
.

Srbin Slobodan P. (34) osumnjičen je da je 19. juna u njemačkoj oblasti Lindau ubio svoju komšinicu Štefi S. (22), nakon nedjelja potrage uhapšen je na aerodromu u Memingenu i određen mu je pritvor.

Kako piše njemačka štampa Slobodan P. se mjesec dana skrivao u Beogradu, ali je početkom jula ipak odlučio da se preda njemačkim vlastima.

Štefi je 19. juna pronađena mrtva u kupatilu u svom stanu. Iako se prvo mislilo da je izvršila samoubistvo, ali obdukcija je ipak pokazala da je riječ o ubistvu, a postoje izvjesne sumnje da je djevojka i silovana. Najvjerovatnije je zadavljena - pišu njemački mediji i dodaju da je istraga još u toku.

Zločin je otkriven kada se Štefi, nakon pauze za ručak, nije pojavila nazad na poslu u advokatskoj kancelariji u kojoj je radila.

Zaposleni su alarmirali njenog momka, koji je otišao do stana Štefi S., kako bi provjerio o čemu se radi, pisali su proteklih mjesec dana njemački mediji.

Tamo je, međutim, u kupatilu zatekao stravičnu scenu. Štefi je bila mrtva, zbog čega je on odmah pozvao policiju. Urađena je hitna obdukcija tijela, kojom je potvrđeno da je djevojka ubijena,prenosi Blic.

Istovremeno, policija je ispitala njene komšije, a jedan od njih je i ukazao na Slobodana P., kao mogućeg osumnjičenog.

Naime, kako je ovaj svjedok izjavio policiji, on je u vrijeme pauze za ručak video Štefi kako se svađa sa komšijom iz Srbije. Prema njegovim riječima, svađa je bila veoma ozbiljna i oštra.

Svjedočenje komšije bio je prvi trag ka usmjeravanju istrage, a policija je onda otkrila i da Slobodana nema u stanu, koji je pored Štefinog, i da je najvjerovatnije pobjegao.

Policija je obavila i uviđaj u stanu u kome je živio Slobodan P., i on je, poslije vještačenja, zapečaćen. Isto kao i stan u kome je izvršeno ubistvo.


Kako sada pišu njemački mediji Slobodan je u stanu živio sa tadašnjom djevojkom, a napominju i da su se Štefi i on izgleda takođe ranije zabavljali i živjeli u istoj zgradi, kao i da je on imao njen ključ od stana.

Osumnjičeni Srbin je, prema pisanju njemačkih medija, odrastao u Lindau, ali je i od ranije poznat policiji. On je nakon zločina odmah napustio Njemačku i vratio se u Beograd, a nakon što je video da mediji pišu o njemu kao osumnjičenom, odlučio je da se sam preda.

On je sam stupio u vezu sa istražiteljima i ukazao na mogućnost povratka. U dogovoru sa advokatom prošlog četvrtka (20. jula) doputovao je avionom iz Beograda na Aerodrom Memingen, gdje ga je policija već čekala i uhapsila. Sljedećeg dana izveden je pred istražnog sudiju i sada se nalazi u zatvoru.

Ne propustite