OVO JE ŽENA KOJA JE OSTAVILA BEBU ISPRED CRKVE: "Gurala je kolica i pitala me za ulicu"

Region
OVO JE ŽENA KOJA JE OSTAVILA BEBU ISPRED CRKVE: "Gurala je kolica i pitala me za ulicu"
.

U četvrtak, 20. jula 2017. godine oko 21.45 sati, u Sesvetama, Brestje, Ulica Ciklama 2A, ispred župnog ureda Župe Dobrog pastira, pronađeno je žensko dijete za koje je utvrđeno da bi moglo biti staro od 5 do 7 mjeseci, izvijestila je policija.

Dijete je ostavljeno u dječjim kolicima, umotano u bijeli platneni prekrivač te odjeveno u žutu haljinu (s bijelim točkicama) bez rukava. Svijetle je puti, plavih očiju i svijetloplave kratke kose.

 Djevojčica stara oko šest mjeseci, krupnih plavih očiju, ostavljena sama u kolicima, neutješno je plakala i to je privuklo njihovu pažnju. Zbunilo ih je to, prepričavaju susjedi, što im se beba činila uhranjenom i njegovanom, pa na prvu nisu znali što učiniti. No kako je vrijeme odmicalo, shvatili su da je jedino rješenje pozvati policiju i Hitnu pomoć.

Policija je, prepričavaju susjedi, potom pozvala ekipu nadležnog Centra za socijalnu skrb koja je zbrinula nesretno dijete, a policija je izuzela sve raspoložive dokaze s lica mjesta ne bi li pronašla onoga tko je dijete ostavio iza crkve. Međutim, i policija se brzo morala suočiti s tim da nemaju boljeg rješenja nego zamoliti javnost za pomoć - možda netko prepozna dijete, zna tko su mu roditelji ili ikakva bližnja rodbina...

"U kolicima ju je gurala crnka srednje visine"

PU zagrebačka dobila je puno dojava, ali ne može se reći da ijedna od njih daje kvalitetan trag. RTL neslužbeno doznaje da je beba smještena u Dom za nezbrinutu djecu u Nazorovoj.

U tjedan dana policija nije uspjela otkriti tko je djevojčica. Poznato je tek da je djevojčicu u kolicima dovezla žena s kojom je pričao jedan susjed.  

"Susjed je prošao kraj te ženske kad je gurala kolica i još ga je pitala za ulicu, zahvalila i otišla", kazao je susjed Zlatan Požega, Brestje, dodavši da se radi o crnke srednje visine.

"Nisu utvrđeni znakovi zlostavljanja"

Djevojčica je dobro i trenutno se nalazi pod skrbništvom Centra za socijalnu skrb. Potvrdila je to za Novu TV Tatjana Brozić Perić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb, dodajući da je dijete pregledano i u bolnici. 

 

(Index.hr)

Ne propustite