DVOMJESEČNA BEBA IM UMRLA NA RUKAMA: I to sve zbog OVOG KREVECA u kome je spavala

Mame i bebe
DVOMJESEČNA BEBA IM UMRLA NA RUKAMA: I to sve zbog OVOG KREVECA u kome je spavala
.

Majka iz Australije, Karli Vovk (21), koja ima troje djece, doživjela je ono najstrašnije što može da zadesi jednog roditelja.

Karli je spustila svoju dvomjesečnu kćerkicu Zaru da odspava a uskoro je i sama zaspala. Bilo je to obično popodne, kao i svako drugo u toj kući. A onda je čula da njen muž vrišti.

- Trgnula sam se i pomislila da je odsjekao sebi prst, pošto je sjeckao nešto prije nego što sam zaspala. Osjećala se nevjjerovatna bol u njegovom plaču. Uskoro je upao u dnevnu sobu gde sam spavala. U ruci je držao bebu i pokazivao mi je - kaže Karli.

- Kako je stalno vrištao, počela sam i ja da vrištim i prevrnula sam sto da bih što prije došla do njih. Zara je bila modra. Bila je još topla, ali potpuno ukrućena. Izgledalo je kao da spava, samo što joj je boja kože bila plava. Rekla sam mužu da odmah krene da joj daje vještačko disanje - priča očajna Karli. Ona je u međuvremenu zvala Hitnu pomoć koja se pojavila u narednih četiri minuta.

- Bilo je to najgorih četiri minuta mog života. Sjećam se da mi je operater rekao da moram da budem spremna na najgore. Ostala sam u šoku, jer sam bila sasvim uvjerena da će sve biti u redu čim se oni pojave - priča Karli. Uskoro su se odvzeli u bolnici, a Karli je bila u takvom šoku da nije mogla ni da priča. Onda je usljedilo najgore.

- Znala sam da daju sve od sebe da je vrate u život. A kada se ispred mene pojavio socijalni radnik, znala sam da sam ostala bez djeteta. Došao je i ljekar i rekao da će morati da odustanu. U tom trenutku su je oživljavali dva sata i, kako su rekli, čak i da se desi čudo i oživi, kako joj je mozak bio bez kiseonika toliko vremena, bila bi potpuni invalid. Muž i ja smo je držali za ručice dok su je skidali sa aparata, a ja sam je držala u naručju sedam sati nakon toga - priča Karli.

A ŠTA SE ZAPRAVO DOGODILO?

Malena Zara se u snu prevrnula na stomak, a Karli i njen muž uopšte nisu znali da ona to može da uradi. Nekako se odgurala do ćoška kreveca i tako se ugušila. Imala je svega dva mjeseca i pet dana. Umrla je 20 minuta prije nego što ju je otac našao.

Karli kaže da dobar dio krivice za tragediju snosi krevetac koji je bio ovakvog dizajna:

I sada, kako kaže, ima za cilj da širi priču o svom slučaju i o dizajnima dječjih krevetaca koji mogu da budu opasni, što se pokazalo na njenom primjeru.

(dailymail)

Ne propustite