AKO VAM JE SAD VRUĆE, ŠTA ĆETE TEK REĆI ZA OVO: Stiže nam najgori toplinski val, temperature će biti nesnosne!

Region
AKO VAM JE SAD VRUĆE, ŠTA ĆETE TEK REĆI ZA OVO: Stiže nam najgori toplinski val, temperature će biti nesnosne!
.

Nakon nekoliko svježijih dana, koji su bili obilježeni olujnim nevremenima i osjetnim padom temperatura, stiže nam najjači toplinski val ovog ljeta. Prema prognozama za iduću sedmicu, temperature će se penjati i preko 40 Celzijevih stepeni.

Do kraja sedmice u većem dijelu zemlje očekuje nas sve stabilnije i sunčanije vrijeme. Temperature će postupno rasti pa će tako do nedjelje najviše dnevne temperature opet prelaziti 30 Celzijevih stepeni.

Do nedjelje su na kopnu još mogući poneki pljuskovi, ali neće biti većeg pada temperatura. Prema dugoročnoj prognozi, od ponedjeljka nam dolazi najgori toplinski val ovog ljeta.

Najgore će biti u unutrašnjosti zemlje, gdje će temperature većinom prelaziti 35 stepeni, dok će u priobalnim krajevima temperature kretati između 30 i 35 Celzijevih stepeni.

rthsrtjw56j56

Vrhunac toplinskog vala očekuje se u utorak i u srijedu. U pojedinim dijelovima zemlje, a posebice u unutrašnjosti, temperature će se penjati i preko 40 Celzijevih stepeni. U Kninu se u srijedu očekuje 41 stepen u hladu, u Osijeku 40 stepeni, u Zagrebu i Karlovcu 39... Na Jadranu će temperature ipak biti podnošljivije te će se kretati oko 30 stepeni.

Prema kraju iduće sedmice doći će do blagog pada temperatura, ali padaline za sada nisu na vidiku. Do kraja sedmice najviše dnevne temperature na kopnu ne bi trebale padati ispod 35 Celzijevih stepeni.

Ne propustite