SRAMOTNO, ODBRANA TRAŽI PONIŠTENJE KAZNE MONSTRUMU: "Bio je pijan, ne sjeća se da je silovao i ubio dijete"

Region
SRAMOTNO, ODBRANA TRAŽI PONIŠTENJE KAZNE MONSTRUMU: "Bio je pijan, ne sjeća se da je silovao i ubio dijete"
.

Viši sud u Zaječaru osudio je početkom aprila ove godine pravnosnažnom presudom Vladicu Rajkovića (29), iz zaječarskog sela Vratarnica, na 40 godina zatvora jer je jula prošle godine silovao i udarcima kamenjem u glavu ubio trogodišnju Anđelinu Stefanović, ali je odbrana od Apelacionog suda zatražila da se poništi prvostepena presuda i ponovo održi suđenje.

U žalbi odbrane se navodi da je na suđenju došlo do niza propusta i da je zbog toga neophodno da se suđenje ponovi.

"Vladica Rajković se ne sjeća zločina jer je bio u stanju teškog pijanstva, a ne pripit kako je navedeno u dokazima. On je sam priznao da je neposredno prije zločina kojeg se ne sjeća, popio nekoliko litara špricera i više od pola litra rakije. Ali, njemu je krv na analizu uzeta tek 14 sati nakon zločina pa ispada da je on bio samo pripit. On je zapravo bio u stanju teškog pijanstva kada je silovao i ubio malu Anđelinu, tako da mu je uračunjivost bila znatno smanjena", navodi se, između ostalog, u žalbi.

dwgktkqturbxy8wmzk3ognmyzi2mgnkndbln2exzdjiotk1otrjyze5oc5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

Na suđenju je Rajković izjavio da se uopšte ne sjeća momenata kada je zverski silovao i ubio malenu Anđelu, a da je nakon hapšenja sve priznao i potpisao "jer su ga policajci tukli".

Maja Atanasković, advokat porodice Stefanović, ranije je za "Blic" ispričala da su "njegovi iskazi u potpunoj suprotnosti sa obdukcionim nalazom i nalazom o mehanizmu nanošenja povreda".

- Rajković je izjavio da se smrt nije odigrala kako je navedeno u dispozitivu optužnog akta. Rekao je da žrtvu nije udarao kamenom prečnika 25 sa 30 centimetara po glavi nego da ju je nosio na ramenima, da se tom prilikom sapleo i da je krenuo da pada. Dalje je naveo da je tada Anđelina udarila čeonim dijelom glave o zid napuštene kuće na putu ka autobuskoj stanici te da se on tada uplašio. Rekao je i da ju je odveo 200 metara dalje od tog mesta, da je skinuo gornji dio majice i probao da je reanimira, ali da nije davala znakove života - ispričala je Atanasković.

Rajković je potom otišao i dalje, te naveo "da djevojčicu nije silovao već je svoju ruku slučajno zavukao u njeno međunožje i odatle tragovi krvi".

Podsjetimo, Veće Višeg suda u Zaječaru, kojem je predsjedavao sudija Ivan Bogdanović, Vladicu Rajkovića je osudilo na jedinstveno kaznu od 40 godina zatvora..

Prilikom izricanja presude Rajković nije pokazao ni trunku kajanja i informaciju o svojoj kazni je primio potpuno hladno.

Za silovanje djevojčice dobio je 15 godina robije, a za ubistvo Dragane Stanković (47), koje je izvršio oko mjesec dana prije zločina nad Anđelom, što se saznalo tek nakon njegovog hapšenja, takođe 15 godina zatvora.

 

(Blic.rs)

Ne propustite