DOK JE ON NOVAC BROJAO, ONA SA DRUGIM BILA: Saznao je da ga žena vara već 10 godina, a njegova izjava mnoge je ostavila bez teksta!

Zanimljivosti
DOK JE ON NOVAC BROJAO, ONA SA DRUGIM BILA: Saznao je da ga žena vara već 10 godina, a njegova izjava mnoge je ostavila bez teksta!
Moram da povratim svoj život.

Bankar, oženjen ženom za koju je vjerovao da je ljubav njegovog života, saznao je da mu je bila nevjerna. Proteklih godina, posvećivao je svoje vrijeme samo poslu, umjesto svojoj porodici. Kancelariju je doživljavao kao svoju kuću.


Kada je shvatio da ga je supruga varala cijelih 10 godina, čovjek je riješio da dobro razmisli o svom životu. Napisao je pismo:

,,Moram da povratim svoj život. Proteklih 26 godina sam 6 dana sedmično provodio u kancelariji.

Uvijek sam birao lakši put, nikada nisam rizikovao ili pokušao kod sebe da promjenim nešto.

Danas sam otkrio da moja žena više voli da bude sa nekim drugim, da me sin ne voli, da sam zanemario sve moje snove, da nisam otišao na maminu sahranu bez pravog razloga, da želim da se vratim u prošlost i ispravim sve.

Kada sam imao 20 godina, bio sam ubijeđen da ću promjeniti svijet, napisati roman, putovati svijetom u humanitarnoj misiji.

Moja supruga se zaljubila u mene zbog moje energije, spontanosti i smisla za humor.

U tim godinama, već sam bio napisao 70 strana mog romana. 26 godina kasnije, broj strana se nije povećao ni za jednu.

Šta sam uradio? Odrekao sam se svojih snova zbog ,stabilnosti,' ostavio sam sa strane snove koje sam imao sa svojom ženom."

,,Svakog dana sam dolazio kući u 22h i išao da spavam. Budio sam se u 6h, kako bih išao na posao. Ne sjećam se kada sam posljednji put bio intiman sa ženom, ili je izveo na večeru.

Štedio sam svaki cent! Kako je uopšte izdržala sa mnom tako dugo? Šta sam posljednjih 10 godina radio osim svog posla?

Danas toliko žalim zato što sam prestao da radim mnoge stvari, posvetivši sve vrijeme poslu, što nisam bio tu kao otac i muž. Bio sam samo mašina koja misli o novcu."


Podjelite ovu priču sa prijateljima na Facebook, podsjetite ih da je ljubav najvažnija u životu. 

Izvor: Likemag

Ne propustite