ZATVOREN GRANIČNI PRIJELAZ PREMA HRVATSKOJ: VOZAČI SE MOLE ZA STRPLJENJE!

Aktuelno
ZATVOREN GRANIČNI PRIJELAZ PREMA HRVATSKOJ: VOZAČI SE MOLE ZA STRPLJENJE!
.

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-17 Doboj-Derventa, u mjestu Živinice, saobraćaj je do završetka policijskog uviđaja potpuno obustavljen.

Zbog kiše koja je padala tokom noći, na većini puteva u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu.  

Vozači se pozivaju na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja, upozorava se na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Pojačana frekvencija vozila u jutarnjim satima bilježi se na dionicama u gradskim centrima. Na ostalim putnim pravcima, saobraća se umjerenim intenzitetom.   Do kraćih zastoja tokom dana, dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajaju se putni pravci: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Maglaj-Žepče, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.  

Zbog kvara na sistemu u Hrvatskoj, trenutno je u prekidu odvijanje saobraćaja na graničnim prijelazima Brčko, Donja Gradina, Šamac, Dubica i Novi Grad. Na ostalim graničnim prIJelazima, zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 Podsjećaju se vozači da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo.

Zbog brojnih upita građana, napominje se da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasle osobe i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.   

Ne propustite