Zvizdić i Zaev položili vijenac na spomen-obilježju Borisu Trajkovskom

Bosna i Hercegovina
Zvizdić i Zaev položili vijenac na spomen-obilježju Borisu Trajkovskom
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i premijer Republike Makedonije Zoran Zaev posjetili su u nedjelju Matića brdo na Rotimlji kod Stoca gdje su položili vijenac na spomen-obilježju tragično stradalom predsjedniku Republike Makedonije Borisu Trajkovskom i članovima njegove pratnje

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i premijer Republike Makedonije Zoran Zaev posjetili su u nedjelju Matića brdo na Rotimlji kod Stoca gdje su položili vijenac na spomen-obilježju tragično stradalom predsjedniku Republike Makedonije Borisu Trajkovskom i članovima njegove pratnje.

 Premijer Zaev izrazio je žalost zbog tragične zrakoplovne nesreće u kojoj je stradao makedonski predsjednik Trajkovski sa svojom pratnjom, kazavši kako je Trajkovski bio veliki mirotvorac, borac za jednakopravnost i međunarodnu suradnju.

 - Moji su osjećaji pomiješani. Radostan sam što ću večeras u Mostaru sudjelovati na svečanosti obilježavanja godišnjice otvaranja obnovljenog Starog mosta, što govori o velikom prijateljstvu Makedonije i BiH, a s druge sam strane tužan zbog povoda posjeta Rotimlji - kazao je makedonski premijer Zaev.

 Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zvizdić kazao je kako je zrakoplovna nesreća, 26. veljače 2004. godine, u kojoj je stradao predsjednik Trajkovski s pratnjom, izazvala veliku žalost kako građana Makedonije tako i Bosne i Hercegovine. 

 Inače, premijeru Zaevu, koji danas boravi u službenom posjetu BiH, večeras će u Mostaru biti uručena "Mostarska povelja mira", za doprinos uspostavi regionalne suradnje.

 Povelju će premijeru Zaevu uručiti predsjedvajući Zvizdić, u sklopu tradicionalne svečanosti obilježavanja godišnjice otvaranja obnovljenog Starog mosta u Mostaru.

Ne propustite