VATRA VAN KONTROLE: Požar plamti na samo 20 metara od plaže

Region
VATRA VAN KONTROLE: Požar plamti na samo 20 metara od plaže
- Situacija je loša - kratko je izjavio načelnih hercegnovske Službe zaštite i spašavanja.

Nekoliko požara u centralnim i primorskim oblastima Crne Gore i dalje je aktivno, ali ljudi i objekti nisu ugroženi, a vatra se danas ponovo rasplamsala na nekoliko lokacija na Luštici.

Vatra se danas opet razbuktala u luštičkom selu Zabrđu, a vatrogasci su i prethodne noći gasili požar u Mendegajama, jednom od zaselaka. Gori i u Petrovićima, Tićima, na Obosniku.

- Situacija je loša - kratko je izjavio načelnih hercegnovske Službe zaštite i spašavanja.

Turisti na plaži Žanjice koja se nalazi na poluostrvu Luštica slikali najnoviji požar, koji je plamteo na svega 20 metara od plaže. Kako se navodi, samo jedan helikopter gasi požar, a tražena je pomoć avijacije.

Iz Direktorata za vanredne situacije MUP saopšteno je da je Služba zaštite u Podgorici danas imala nekoliko intervencija koje su sve uspješno završene na području Lješanske u Goljemadima i Orasima, prenosi RTCG.

Kako se navodi, trenutno nema aktivnih požara na području opštine Podgorica. U opštini Danilovgrad požar u Zagaraču je još aktivan, ali da je pod kontrolom.

vatra1

Na Cetinju su aktivni požari u u Lastvi Čevskoj, na Donjoj Markovini i u Cucama. Požari su trenutno pod kontrolom i ne ugrožavaju objekte i stanovništvo.

Aktivnih požara nema u Nikšiću, Ulcinju, Budvi i Kotoru, a u Baru je aktivan požar u mestu Murići. U opština Tivat aktivni su požari u Solilima - Ðuraševići i Oblatno. Ekipe su na terenu a počelo je i dejstvo avijacije.

Navodi se da su u opštini Herceg Novi aktivni požari u mestima Tići, Zabrđe, Petrovići i Stojkovići , Ravni brijeg i Lazarevići.

Kako su kazali iz MUP-a švajcarski helikopter Super puma danas je aktivan na području Luštice- Prvo Zabrđe dok vazduhoplovi Avio-helikopterske jedinice MUP-a trenutno dejstvuju na Solilima.

Ekipa Bugarske je helikopterom u ranim jutarnjim satima dejstvovala na području Lješanske nahije u selima Orasi i Goljemadi. Trenutno su upućeni na teritorije opštine Bar u mjestu Murići.

 

(Tanjug)

Ne propustite