Duge kolone auta na graničnim prijelazima Doljani, Gabela Polje, Ivanica, Bijača i Velika Kladuša

Vijesti
Duge kolone auta na graničnim prijelazima Doljani, Gabela Polje, Ivanica, Bijača i Velika Kladuša
Vremenski uvjeti su povoljni.

Pojačan je promet vozila na putevima ka jugu naše zemlje, kao i na graničnim prelazima, saopćili su iz BIHAMK-a.


 
Savjet za vozaće da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju li svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice.
Na graničnim prijelazima Ivanica, Doljani, Bijača, Gabela Polje i Velika Kladuša se na izlazu iz BiH čeka oko sat. Na ostalim graničnim prelazima pojačan je intenzitet saobraćaja, ali zadržavanja jutros nisu bila duža od 30 minuta.

Tokom dana, pojačana frekvencija vozila očekuje se i na putevima prema lokalnim izletištima. Vremenski uvjeti su povoljni, a zbog visokih temperatura BIHAMK ne preporučuje duža putovanja u najtoplijim dijelovima dana. Bez obzira na povoljne uvjete, vozače se savjetuje da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uvjetima na putu.

Zbog održavanja auto trke na brdskim stazama “VLASENICA 2017”, danas u vremenu od 10:30 do 13:30 sati, obustavlja se saobraćaj za sva vozila na dijelu magistralnog puta M-19 Vlasenica-Han Pijesak. Saobraćaj se za vrijeme obustave preusmjerava na alternativne putne pravce, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Kraći zastoji mogući su i na dionicama gdje se izvode sanacijski radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Posebno se izdvajaju putni pravci M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Vrapčići-Mostar, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres gdje se vrše radovi.

Vozače se podsjeća da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice.

Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo s ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš, saopćili su iz BIHAMK-a.

Ne propustite