Požar na zelenari izazvale improvizovane elektroinstalacije

Crna hronika
Požar na zelenari izazvale improvizovane elektroinstalacije
Treća Policijska uprava u petak je obavještena da je došlo do požara na improvizovanom limenom prodajnom objektu "Zelenara voća i povrća"

Treća Policijska uprava u petak je obavještena da je došlo do požara na improvizovanom limenom prodajnom objektu "Zelenara voća i povrća", vlasništvo Dž.S. iz Sarajeva, a koji se nalazi u ulici Senada Mandića Dende u općini Novi Grad Sarajevo.

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i pripadnici PVB Sarajevo odmah su po dojavi izašli na lice mjesta, a požar je ubrzo ugašen. Nije bilo nastradalih, niti povrijeđenih osoba, a na objektu je nastala materijalna šteta. 

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, dok su uviđaj na licu mjesta izvršili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo uz prisustvo stalnog sudskog vještaka protivpožarne zaštite. Izvršenim uviđajem utvrđeno je da je do požara došlo najvjerovatnije usljed kratkog spoja na improvizovanoj elektroinstalaciji.


U toku proteklog dana službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja uručili su 561 prekršajni nalog, a za lakše prekršaje upozorili  28 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno šest vozača zbog upravljanja motorim vozilom pod dejstvom alkohola, dva vozača bez položenog vozačkog ispita, dvije osobe koje su upravljale motornim vozilom  prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, dva vozača koji su upravljali vozilom za vrijeme trajanja zaštine mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, te pet vozila koja nisu bila registrovana, saopćeno je iz MUPKS-a.

 

 

Fena

Ne propustite