DRAMATIČNO SPASAVANJE U NIŠU: Kolega im je bio živ zakopan, a dok su ga vadili i njima je život visio o koncu

Region
DRAMATIČNO SPASAVANJE U NIŠU: Kolega im je bio živ zakopan, a dok su ga vadili i njima je život visio o koncu
Građevinskog radnika Srbislava Ž.(63) zatrpanog u rovu dubokom pet metara na gradilištu u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu

Građevinskog radnika Srbislava Ž.(63) zatrpanog u rovu dubokom pet metara na gradilištu u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu,  spasila su šestorica vatrogasaca Vatrogasno spasilačke jedinice dok im je iznad glave sve vrijeme visila potkopana asfaltna ploča.


Saša Đokić, Srđan Mihajlović, Saša Krstić, Dejan Petrović, Darko Ivanović, i Ivica Troter, uspješno su izveli rizičnu akciju  i oslobodili čovjeka koga je nakon pada u rupu zatrpala zemlja skoro do ramena.

- Čovek je do pojasa bio pod zemljom, a pored  njega je bio  još jedan radnik koji je uzaludno pokušavao da ga otkopa. Bio je u svesnom stanju ali istraumiran glava mu je bila potpuno krvava…. Kada sam ga  pitao kako se oseća  nisam dobio nikav odgovor, a onda sam ugledao slušni aparat koji mu je spao - priča vatrogasac Saša Đokić,prenosi Blic.

Prema riječima vatrogasaca čovjek je očajno pokušavao da se oslobodi.


- Srđan Mihajlović i ja iskopavali smo ga krampom i ašovom, oslobodili smo ga do kolena, stavili mu oko pojasa vatrogasni opasač, a ostale kolege  pokušavale su da ga izvukum, mi smo gurali odozdo, oni vuklu, ali uzalud. Nastavili smo iskopavanje skoro do njegovih gležnjeva i pokušali ponovo I tek tada smo uspeli da ga oslobodimo - priča Đokić.

Vatrogasci su poziv za intervenciju dobili nešto poslije 14 časova, a tamo ih je dočekao potpuno neobezbjeđen prostor pa je postojala realna opasnost da još neko bude povrijeđen. Dok su vatrogasci obavljali teško spasavanje, glave im je sve vrijeme visila potkopana asfaltna ploča debljine 20 centimetara koja je mogla ugroziti nečiji život.

Nakon spasavanja Srbislav je predat Hitnoj pomoći, a kasnije je zbrinut u Kliničkom centru Niš. Na sreću, konstatovano je da zadobijene povrede nisu teške, ali je svakako istraga povrede na radu u toku.

Ne propustite