Spasili nepokretnu staricu iz kuće kojoj je zaprijetila vatra

Region
Spasili nepokretnu staricu iz kuće kojoj je zaprijetila vatra
Naišli smo na cesti na ženu koja nam je kazala u čemu je problem,

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan Blaženko Boban u ponedjeljak su iz kuće kojoj je zaprijetila vatrena stihija u Žrnovnici spasili nepokretnu staricu. Bio je s njima i Ante Sanader, bivši župan i predsjednik vatrogasne zajednice.

"Naišli smo na cesti na ženu koja nam je kazala u čemu je problem. Nismo nimalo dvojili što treba napraviti", kazao nam je župan Boban, koji je, kao i Opara, cijeli dan i noć proveo na terenu na najugroženijim područjima. To popodne bili su u Žrnovnici, prije toga u Srinjinama i Sitnom, a Bobana smo oko dva sata iza ponoći sreli u Podstrani.

Index je razgovarao i sa susjedom žene koju su spasili HDZ-ovci.

"Bilo je grozno, sami smo se morali braniti. Vatra je već došla do kuća, a vatrogasaca nigdje. Znam, nisu mogli svugdje stići, nema valjda dovoljno novca. Za političare se uvijek nađe, a za nas nema. Vidjela sam župana, bivšeg župana i gradonačelnika kako baku nose na dasci. Ja sam ih htjela zamoliti da pošalju pomoć, a onda sam ih vidjela kako nose nepokretnu 90-godišnjakinju. Za svaku pohvalu", kazala nam je.

(Index)

Ne propustite