EVOLUCIJOM EX-YU MUZIKE OSVOJILI SU REGION/ Chegi & Braća Bluz Bend za Novi.ba: Muzika je neiscrpan izvor inspiracije, pa se čovjek ne može zasititi za 100 života

Aktuelno
EVOLUCIJOM EX-YU MUZIKE OSVOJILI SU REGION/ Chegi & Braća Bluz Bend za Novi.ba: Muzika je neiscrpan izvor inspiracije, pa se čovjek ne može zasititi za 100 života
U nepunih 5 minuta obradili su 22 Ex-Yu hita nastala u periodu od 1960. do danas, a numere koje smo svi voljeli u aražmanu ovog benda zaista zvuče sjajno.

U nepunih 5 minuta obradili su 22 Ex-Yu hita nastala u periodu od 1960. do danas, a numere koje smo svi voljeli u aranžmanu ovog benda zaista zvuče sjajno. 

"Chegi  & Braća Bluz Bend" je bend iz Beograda koji je sastavljen od vrhunskog tima muzičara. 

Kompilacija pjesama pod nazivom "Evolucija ex-yu muzike" bio je povod za razgovor sa ovim bendom. 

Šta su kazali za Novi.ba pročitajte u intervjuu u nastavku.

 

Novi.ba:  Za početak, možete li nam reći kako i kada ste osnovali Chegi & Braća Bluz bend?

Chegi & Braća Bluz Bend: Prvo je nastala grupa CHEGI, zvanično 2014. godine, a nekoliko meseci nakon toga i Braća Bluz Bend. Sve se desilo spontano, dugo godina se školujemo za muzički poziv, u međuvremenu su nastale autorske pesme i došlo je vreme da ih snimimo. Prvo smo snimili pesmu koju još uvek nismo izdali, a nakon toga i numeru "Jedna noć" koja nam je promenila živote.

Novi.ba. Sebe nazivate "bendom za proslave, svadbe i sve privatne i korporativne zabave", kada ste uopšte počeli svirati na svadbama i kako izgleda jedan vaš nastup? 

Chegi & Braća Bluz Bend: Naš rad je podeljen na koncertne nastupe i privatne zabave. Nastupi na tim privatnim zabavama su krenuli nekoliko godina pre izdavanja naše prve pesme. Na nastupu izvodimo pop-rock hitove i lepu narodnu (starogradsku) muziku. Nastup  takođe uključuje i atraktivne instrumentalne tačke, jer kao što čitaoci verovatno i znaju, Dušan iz grupe CHEGI je zvanični šampion sveta u sviranju klasične i varijete harmonike. Ceo nastup je veoma kompleksan, sa osmišljenim koreografijama, koncertnim svetlom itd.
 

Novi.ba. Veliku pažnju izazvao je vaš posljednji hit "Evolucija ex - yu muzike" kojim ste osvojili simpatije regije, ali i u mnogima probudili nostalgiju, otkud ideja za jednu ovakvu kompilaciju hitova? 

Chegi & Braća Bluz Bend: Zahvalni smo zaista na uspehu ove numere, desile su se stvari koje nismo mogli ni da sanjamo. Pre 6-7 meseci smo izdali jednu acapella numeru "Ja ostavih snove" i nakon jednog dana su počele da se dešavaju neke čudne stvari, ljudi su bili oduševljeni tom numerom. Naš vokalni performans jeste karakterističan, jer pevamo u tri glasa. Kada smo videli šta se desilo, imali smo u planu da snimimo ovaj mix ExYU evolucije, ali zbog poslovnih obaveza nismo imali vremena. Kada smo uhvatili neki dah, snimili smo ga i bez mnogo očekivanja - izdali. Nakon nekoliko sati je počelo da se dešava...

Novi.ba. Budući da ste porodični bend, da li vam to olakšava posao ili je pak suprutno? 

Chegi & Braća Bluz Bend: To je jedna od ključnih stvari našeg uspeha. Porodica je ključ stabilnosti, iskrenosti i nesebične pomoći u bilo čemu. U našem poslu je veoma bitno imati saradnike koji su prijatelji, a u našem slučaju to je od presudne važnosti. Postoje momenti kada je teško imati energije za neki projekat ili deo projekta, tada je važno imati nekoga ko će uskočiti i pomoći, ali nekoga u koga imate puno poverenje, ako je to neko od članova porodice, jasno je da dobronamernijeg saradnika nećete naći.


Novi.ba: Za kraj, osim muzike, čime se još članovi benda bave (hobiji, interesovanja, životni stil)? 

Chegi & Braća Bluz Bend: Naš život je muzika. U tom pozivu uživamo beskrajno, a ona je neiscrpan izvor inspiracije, pa se čovek ne može zasititi za 100 života, a ne za 1. Od hobija volimo sportske aktivnosti kao što su plivanje, trčanje, košarka...

 

Ne propustite