Otac se vratio iz rata i PROBAO DA ME UBIJE: Prijetio je da neću doživjeti 5. rođendan, a danas živim ovako

Kiosk
Otac se vratio iz rata i PROBAO DA ME UBIJE: Prijetio je da neću doživjeti 5. rođendan, a danas živim ovako
Kada je imao svega 11 mjeseci, malenog Brajana Džeksona je rođeni otac pokušao da ubije i to na najgnusniji način.

Kada je imao svega 11 mjeseci, malenog Brajana Džeksona je rođeni otac pokušao da ubije i to na najgnusniji način.


Stjuart Džekson, njegov otac, u to vrijeme radio je kao tester uzoraka krvi, i pokušao je da ubije sina jedinca tako što mu je ubrizgao krv zaraženu HIV virusom. Zbog tog jezivog zločina Stjuartu je određena doživotna kazna, a 24 godine nakon tog događaja Brajan se po prvi put susreo sa ocem.


Kako se sve dogodilo?

Kada je Stjuart 1991. godine saznao da njegova supruga očekuje njihovo dijete, bio je presrećan. Uskoro se međutim, zatekao u Saudijskoj Arabiji, gdje se borio u operaciji "pustinjska oluja". Poslije toga, kaže Brajan, Stjuart više nije bio isti. Tvrdio je da dijete nije njegovo i zahtjevao je DNK test. Počeo je i da zlostavlja Brajanovu majku, a vrhunac je bio Stjuartova prijetnja upućena njoj. Rekao joj je "Tvoje dijete neće doživjeti petu godinu".

Majka se sklonila sa sinom, ali kada je Brajan završio u bolnici zbog astme, otac je našao priliku da ispuni svoju prijetnju. Kako je radio u laboratoriji, krao je krv zaraženu HIV virusom. Na dan kada je Džekson trebalo da izađe iz bolnice, pojavio se i Stjuart. Majka je, prirodno, bila van sebe od iznenađenja. Stjuart ju je zamolio da mu uzme kafu sa automata, a kada je ostao sam sa dečakom, zarazio ga je.


Od tada se Brajanu zdravstveno stanje stalno pogoršavalo, a ljekarima je trebalo četiri godine da shvate uzrok. Dali su mu još pet mjeseci života.

Ipak, nisu se predavali i Brajan je išao na sve moguće tretmane. Ostao je bez 70 odsto sluha, ali je vremenom počeo da se oporavlja. Na kraju mu je dozvoljeno da ide i u školu, gdje se suočio sa svakodnevnim vrijeđanjem i nasiljem.

A kako je rastao, tako je polako i shvatao šta mu je rođeni otac uradio.


- Bio sam strašno bijesan i ogorčen. Cijelo djetinjstvo gledao sam filmove o idealnim očevima, i nisam mogao da shvatim kako je moj otac mogao to da mi uradi. Nije me ubio, ali mi je iz korena preokrenuo život. Dugo sam razmišljao o samoubistvu, ali sam nadu pronašao u hrišćanstvu, i zahvaljujući tome uspio sam da mu oprostim - kaže Brajan i dodaje da oproštaj nije bio lak, ali je želio da se i tim korakom udalji od oca.


Kako kaže, naročito ga je pogodilo što ga je Stjuart cijelo suđenje dozivao i nazivao ga sinom.

- Kako mogu da se smatram njegovim sinom, kada sam godinama imao noćne more i plašio se da će se vratiti da dovrši posao? - pita se on.

Na svu sreću, Brajanu se stanje rapidno popravlja, pa je nedavno ustanovljeno da više ne postoje šanse da on nekome prenese virus zahvaljujući savremenim tretmanima, pa se nada da će uskoro moći da postane otac - ali onaj iz filmova, ne kao Stjuart.

(dailymail.co.uk)

Ne propustite