UBIO KĆER ZBOG VEZE S MUSLIMANOM: "Oskvrnula je obiteljsku čast"

Svijet
UBIO KĆER ZBOG VEZE S MUSLIMANOM: "Oskvrnula je obiteljsku čast"
Pronađena je mrtva u kuhinji roditeljskog doma s ubodnim ranama u vratu.

Sami Karra, kršćanin iz Izraela, optužen je za ubojstvo svoje kćeri Henriette (17) jer je bila u vezi s muslimanom, javljaju lokalni mediji.

Karra poriče optužbe da je 13. juna ubio svoju kćer je bila u romantičnoj vezi s muslimanskim zatvorenikom. Tužitelji su naveli da sumnjaju da se radi o "ubojstvu iz časti" jer se Henriette namjeravala obratiti na islam zbog svog dečka.

Veza duga godinu izazvala je "žestoko protivljenje" Karrinih rođaka, zbog čijih prijetnji je bila prisiljena pobjeći od kuće u junu. Tada je prijateljici poslala poruku u kojoj navodi da "strahuje da će poslati nekoga da ju ubije".

"Oskvrnula je čast obitelji i posramila oca"

Policija i socijalne službe su intervenirale te pozvale Henriette i njezine roditelje na sastanak 11. juna, kada su predložile da se smjesti u prihvatilištu za žene.

Vlasti su izjavile da je tinejdžerica odbila ponudu za smještaj te umjesto toga zatražila pomoć u najmu stana i vratila se u roditeljski dom. Na dan ubojstva uplatila je oko 90 funti kantini u zatvoru svog dečka, a kada se vratila kući obavijestila je rođaka da dečko izlazi iz zatvora krajem tjedna te da se planira obratiti na islam.

Haaretz je objavio da je rođak zatim nazvao njenog oca i javio mu Henriettine planove. Pronađena je mrtva u kuhinji roditeljskog doma s ubodnim ranama u vratu, prenosi index.hr.

Jerusalem Post je objavio da u službenim izvješćima stoji kako je "otac vjerovao da su Henriettini postupci oskvrnuli čast obitelji te njega samoga posramili".

Ne propustite