Marinac koji je ubio Bin Ladena

Svijet
Marinac koji je ubio Bin Ladena
Konačno je otkriveno da je tridesetosmogodišnji Rob O'Nil zapravo ubio Osamu bin Ladena, nekadašnjeg lidera Al Kaide i čovjeka koji je organizovao terorističke napade na SAD.

Sinoć je po prvi put otkriveno ko je monarička "foka" koja je ubila Osamu bin Ladena. U pitanju je Rob O'Nil (38), koji je izvršio preko 400 borbenih misija i bio odlikovan 52 puta u svojoj karijeri, kao član "S.E.A.L" tima šest.

- Ljudi me pitaju da li smo zabrinuti što će ISIS da dođe da nas sredi, zato što je Rob istupio javno. Ja kažem da ću lično nacrtati veliku metu na ulaznim vratima moje kuće i reći da dođu da nas srede - rekao je njegov otac Tom O'Nil.
 
Robu O'Nilu je predsjednik Obama lično čestitao na ubistvu bin Ladena. Rob je to uspio s tri pogotka u glavu,  s male razdaljine, tokom racije u Abotabadu u Pakistan 2011.godine, piše Dailymail.  Njegova karijera uključuje i tri misije koje su pretvorene u holivudske akcione filmove. Jedan od filmova inspirisanih njegovim misijama koji je nagrađen "Oskarom" je "Kapetan Filips". Rob je pomogao i u spašavanju mornaričke "foke" Markusa Lutrela, s kojim je i dan danas prijatelj.

Detalji o njegovoj vojnoj historiji mogu se otkriti vrlo lako. O'Neill je odrastao u Buteu, Montana, u rudardskom gradu bakra Boomtownu koji je sada u teškoj ekonomskoj krizi.

Tom O'Neill je živio u jednoj kućici sa garažom punom prepariranih životinja - uključujući i medvjeda, veliki rog ovce i nekoliko jelena. 

Osnovni razlog radi kojeg je postao pripadnik elitne mornarice Navy SEAL je bila tinejdžerska ljubavna romansa. U svojoj 19 godini je otišao u mornaricu kao regrut da pokuša povratiti svoju izgubljenu ljubav, ali u tome nije uspio. 

No, njegov otac dao je drugačiju priču u svom ekskluzivnom intervjuu za MailOnline. 'Mi smo išli u lov, prijatelj nas je zamolio da sa nama krene čovjek koji je bio pripadnik Navy SEAL-a ", rekao je Tom O'Neill, 65.' Očekivali smo nekoga tko je izuzetno visok, neko koji je mogao podići kuću sa golim rukama, ali bio je to normalan dečko. A Rob je rekao, ako taj momak može biti pripadnik "foka", onda mogu i ja. "

Ukupno je bio raspoređivan na više desetaka dužnosti, ali je učestvovao aktivno u borbi, u četiri različite ratne zone, uključujući Irak i Afganistan. Tokom vojnih aktivnosti učestovao je u više od 400 borbenih misija.


Njegova odlikovanja uključuju dvije srebrne zvijezde, četiri bronzane zvijezde, J.S.C. medalju za hrabrost, tri citata od Predsjedničke Jedinice i pohvalu za hrabrost od vojno-monaričkog korpusa.

 

Izvor: Dailymail

Ne propustite