Stotinu vojnika stiglo u Žrnovnicu pomoći gasiteljima

Region
Stotinu vojnika stiglo u Žrnovnicu pomoći gasiteljima
Stotinu hrvatskih vojnika stiglo je u Žrnovnicu, najistočni dio Splita, kako bi bili raspoređeni na požarište i pomogli gasiteljima, izjavio je za Hinu ministar obrane Damir Krstičević.

Stotinu  hrvatskih vojnika stiglo je u Žrnovnicu, najistočni dio Splita, kako bi bili raspoređeni na požarište i pomogli gasiteljima, izjavio je za Hinu ministar obrane Damir Krstičević.       

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina obilaze mjesta u Dalmaciji zahvaćena velikim požarima.

Kasno poslijepodne stigli su u Žrnovnicu, odakle su se uputili  kroz područje zahvaćeno požarom do mjesta Sitno Gornje. Na nekoliko mjesta prošli su cestom na čijim je rubovima plamtjela vatra koja je bila tek oko pola metra od njihovih vozila.

Prema najnovijim informacijama, požar plamti na području dugom oko deset kilometara i širokom nekoliko kilometara, a i dalje se širi. Cijelo opožareno područje prekriveno je gustim dimom.

"Vatrogasci i zrakoplovne snage su maksimalno angažirane. Vjerujem da ćemo učiniti sve da se situacija sanira. Zahvalan sam svim lokalnim ljudima na svemu i vatrogascima koji čine sve da se sve stavi pod kontrolu na terenu“, istaknuo je ministar Krstičević.

Najvažnije je da su hrabrošću i uvježbanošću vatrogasaca i stanovništva spriječene ogromne štete, istaknuo je ministar Božinović. 

"Uz maksimalan angažman vjerujem da je ono nagore iza nas. Postoje izazovi, vjetar često mijenja svoju putanju i to dodatno otežava situaciju„" rekao je ministar Božinović.

Kako je izvijestilo Ministarstvo obrane, tri kanadera CL-415 angažirana su na požarištima kod Podstrane , a dva kanadera CL-415 i tri zračna traktora tri AT-802 kod Radošinovaca, a dva zračna traktora upućena su na požarište kod Bibinja.

Stotinu pripadnika Oružanih snaga iz vojarni u Kninu i Gospiću prebačeno je u vojarnu Lora u Splitu i u Žrnovnicu i spremni su u bilo kojem trenutku pomoći civilnim snagama sukladno procjeni Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

 

 

Hina

Ne propustite