1. DAN SAJMA KNJIGE/ESAD ŠKRIJELJ IZ FONDACIJE "MULLA SADRA" ZA NOVI.BA: Sve je više interesanata za naše knjige (FOTO)

Bosna i Hercegovina
1. DAN SAJMA KNJIGE/ESAD ŠKRIJELJ IZ FONDACIJE "MULLA SADRA" ZA NOVI.BA: Sve je više interesanata za naše knjige (FOTO)
Kako koji sajam ide, sve je više interesanata za naše knjige, kazao je Esad Škrijelj na štandu fondacije Mulla Sadra na sajmu knjige koji je u toku u Sarajevu ispred BBI-ja.

Prvi je dan sajma knjige koju organizira izdavačka kuća "Art Rabic" na platou ispred BBI centra. 

 Vlasnik i direktor izdavačke kuće "Rabic" Goran Mikulić za Novi.ba je rekao kako je ovo 7. sajam po redu koji se skoro u isto vrijeme organizuje.

- Ove godine imamo 26 izdavača, a sajam traje od 17.7. - 27.7. 2017. godine, kazao je Mikulić.

Prošetali smo ispred platoa BBI centra, te zabilježili zanimljive kadrove prvog dana sajma knjige, ali i zanimljive sagovornike. 

-  Kako koji sajam ide, sve je više interesanata za naše knjige, kazao je Esad Škrijelj na štandu fondacije Mulla Sadra.

20182661-1160418370758567-555454893-n

- Učestvujem na svim sajmovima koji se organizuju u Bosni i Hercegovini, ali i šire, u Beogradu, Zagrebu, Podgorici. Kod nas na štandu su veoma zanimljive knjige, teološko-filozofskog karaktera, a koje kupuju ljudi bez obzira koje su vjeroispovijesti. Knjige su veoma dobre, a najviše se prodaju knjige od direktora naučne institucije Mulla Sadra profesora doktora Akbar Eydiya, kao što su "Odgovori na pitanja", gdje ima nekih odgovor koji se generacijama nisu dali na adekvatan način, kazao je predstavnik naučne institucije "Mulla Sadra".

 

Novi.ba će svakog dana sajma donositi priče i fotografije o izlagačima sa ovog sajma.

 

 

 

 

 

Ne propustite