VELIKA TRAGEDIJA: Rođaci se frontalno sudarili, jedan se trebao uskoro vjenčati

Region
VELIKA TRAGEDIJA: Rođaci se frontalno sudarili, jedan se trebao uskoro vjenčati
Kad me oko pola devet navečer nazvala policija, nisam mogla vjerovati, skoro sam se srušila, zavrtjelo mi se u glavi. Ne znam što ću sada. Djeca su mala. Najstarijeg Kristijana Denis je baš neki dan upisao u srednju školu.

Kad me oko pola devet navečer nazvala policija, nisam mogla vjerovati, skoro sam se srušila, zavrtjelo mi se u glavi. Ne znam što ću sada. Djeca su mala. Najstarijeg Kristijana Denis je baš neki dan upisao u srednju školu.

Neutješno je kroz suze rekla Anica Šimunović iz Poljanica kraj Slavonskog Broda.

Njen supruga motociklista Denisa (38) je u subotu navečer izgubio život u frontalnom sudaru s drugim motociklom.

Ova stravična nesreća dogodila se u mjestu Selna kod Slavonskog Broda i zavila je u crno dvije obitelji. Na licu mjesta poginuo je i vozač drugog motocikla Krešimir Blaževac (30). S njim je na motoru bila u suputnica (25) koja je s teškim povredama prevezena u slavonskobrodsku Opću bolnicu. Rekonstrukcijom događaja utvrđeno je da je Krešimir pretjecao automobil njemačkih registracija i direktno se zabio u Denisa koji je išao iz drugog smjera. Kako "24sata.hr" neslužbeno saznaje, prilikom pada na cestu, automobil kojeg je Krešimir pretjecao prešao je preko jednog od vozača motocikala.

Nesreća u kojoj su život izgubila dvojica mladića, od kojih je jedan otac troje maloljetne djece, još je teža zbog činjenice da su poginuli motociklisti bili daljnji rođaci u petom koljenu.

- Da stvar bude gora mi smo s porodicom Kreše Blaževca daljnja rodbina. Tko bi ikada rekao da će nam se objema porodicama u istom trenu ovako nešto dogoditi - kaže nam Anica potpuno u šoku dodajući kako je Denis u subotu popodne otišao isprobati motor, a sada ga više nema.

- Motocikl je vozio pažljivo i sporo. Ispit za motor je položio prije pola godine i jako je pazio kako vozi. Neki dan mu se motor nešto pregrijavao i kazao mi je u subotu popodne da će ga malo provozati kako bi vidio gdje “šteka”, a onda me nazvala policija - priča  Anica dok sin Kristijan ne može zaustaviti suze i pomiriti se s teškom situacijom.

Krešimir Blaževac iz Donje Bebrine išao je s kolegama bajkerima na motorijadu u Vinkovce.

- Prošao je na motociklu “pola svijeta.” Više je nego iskusan i vozi motocikl sigurno 15 godina.

Rekao mi je da ide na motorijadu u Vinkovce, a onda me oko 21 sat nazvala policija i javila užasnu vijest. Ne znam ništa o detaljima tragedije, no sve to je nevažno, moga Krešimira više nema. Užas - uspio je nekako izustiti očajni otac Mato Blaževac.

Cijeli dan su im kuću dolazili neutješni prijatelji i rođaci koji ne mogu prihvatiti da Kreše.

- Da tragedija bude još veća nego jest, Krešimir je za ovu jesen planirao svoju ženidbu. Svi su se mještani i velika rodbina tome radovali - kazao  je jedan od rođaka paleći lampaš za Krešu.     

 

U Baranji je život izgubio mladić koji se vraćao s motorijade

Ninoslav Benić (26) iz Duboševice u nedjelju ujutro vraćao se kući s motorijade u Vinkovcima. Na maloj krivini u Ulici Išvana Vencela u selu Gajić, prije drvenog mosta, iz nepoznatog razloga izgubio je kontrolu nad motorom i sletio. Udario je u metalnu konstrukciju mosta i na mjestu ostao mrtav, a motor se raspao u stotine dijelova.     

(24sata.hr)

Ne propustite