Egipatska policija ispituje motive napadača iz Hurgade

Svijet
Egipatska policija ispituje motive napadača iz Hurgade
Egipatska policija ispitala je osumnjičenog za ubistvo dvije Njemice i ranjavanje još četiri osobe na plaži u Hurgadi.

Egipatska policija ispitala je osumnjičenog za ubistvo dvije Njemice i ranjavanje još četiri osobe na plaži u Hurgadi. Tužilaštvo je saopštilo da još nisu potvrđeni motivi napadača.

Prema navodima pravosudnih izvora, koji nisu imenovani, napadač je priznao da dijeli ideologiju Islamske države, iako Islamska država nije preuzela odgovornost, prenosi AFP. 


Oni su dodali da je osumnjičeni za napad u petak, 28-ogodišnjak iz provincije Kafr el Šejh u delti reke Nila, sjeverno od Kaira, prebačen u prestonicu Egipta na ispitivanje. 

Istovremeno, tužilaštvo je saopštilo da još nisu potvrijđeni motivi napadača i pozvalo medije da "prestanu da pribjegavaju spekulacijama ili idu ispred istrage",

Njemačko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je ranije danas da su dvije žene, koje su ubijene u napadu nožem na plaži u Hurgadi, državljanke Njemačke.

Kako je naveo Reuters, napadač je preplivao sa javne plaže do plaže hotela "Zahabija", gdje je usmrtio dvoje i ranio dvoje, a napao još dvoje na obližnjoj plaži odmarališta "Sani dejz el Palasio", saopštili su bezbjednosni zvaničnici.

Kako je AP prethodno prenio, na društvenim mrežama pojavile su se fotografije i snimci poslije napada, a na jednoj od fotografija na Tviteru, čija autentičnost nije potvrđena, vidi se kako je napadač, koji je uhapšen, stavljen u improvizovani kavez na kolicima.

Agencija je prenijela riječi neimenovanog egipatskog bezbijednosnog zvaničnika da je napadač namjeravao da napadne isključivo strance.

Napadač je, prema njegovim riječima, mladić u dvadesetim godinama koji je na arapskom tokom napada vikao - "Sklonite se, ne želim Egipćane".

Kako je rekao, muškarac je imao crnu majicu i farmerke i nosio je nož.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da u napadu nema povrijeđenih srpskih državljana. 

 

 

 

 

 

 

Tanjug

Ne propustite