Američka vojska biosenzorima stvara oružja koja bi VOJNICIMA PRUŽILA NADLJUDSKE SPOSOBNOSTI

Zanimljivosti
Američka vojska biosenzorima stvara oružja koja bi VOJNICIMA PRUŽILA NADLJUDSKE SPOSOBNOSTI
Ovaj revolucionarni progam mogao bi znatno poboljšati borbene sposobnosti ljudi, a radi se o nečemu što nije daleko od stvaranja vojnika genetskim inžinjeringom.

Američke oružane snage stvaraju novu klasu biosenzora koji bi mogli stvoriti oružja koja osjete da li je vojnik pod stresom i znaju što bi mu bilo potrebno da se bolje bori.

Ovaj revolucionarni progam mogao bi znatno poboljšati borbene sposobnosti ljudi, a radi se o nečemu što nije daleko od stvaranja vojnika genetskim inžinjeringom, piše Daily Mail.

Nove tehnologije dolaze

Ranije ove godine američko je zrakoplovstvo uspješno testiralo kacigu koja prati moždanu aktivnost pilota te zna da li je pod stresom ili paničari.

Do 2020. mornaričke specijalne snage SEALS i Rangersi kopnene vojske mogli bi nositi egzoskelet koji bi ih štitio u borbi.

Nova oružja s biosenzorima mogla bi razumjeti više o ljudima koji ih koriste i što se događa s njihovim tijelima na molekularnom stupnju tijekom borbe.

U stanju su detektirati sitne promjene u količini stresa, spremnosti ili zdravlja korisnika. Zahvaljujući tome mogla bi se napraviti oružja specifično projektirana za određenu osobu.

Promjene na genetskom nivou

Određene specijalne postrojbe američkih oružanih snaga već traže načine kako poboljšati svoje vojnike na genetskom nivou. Tako je prošle dvije godine vojska kupila uređaja za biomedicinska praćenja u vrijednosti od 2 miliona dolara.

Jedan projekt koristi leću laptop kamere kako bi vidio koliko ima kisika u koristnikovom hemoglobinu. Na taj se način može izračunati ritam srca.

To omogućuje znanstvenicima da bolje razumiju individualne mentalne i fizikalne prednosti i slabosti. Na taj će način i zapovjednici moći bolje odlučiti kojeg vojnika poslati na koju misiju.

Ne propustite