Španija i Rim donijeli jednu vrlo nepopularnu odluku i to sve zbog turista

Svijet
Španija i Rim donijeli jednu vrlo nepopularnu odluku i to sve zbog turista
Alkohol neće moći da se kupi između 10 sati uveče i 7 ujutro.

Prodaja alkohola u svim opštinama, čak i u zatvorenim objektima, zabranjena je poslije 2 ujutro, a u prodavnicama prestaje poslije 10 sati uveče.

Od prošle nedjelje, turisti i građani Rima neće više moći slobodno da kupuju alkohol u 14 opština u tom gradu.


Alkohol neće moći da se kupi između 10 sati uveče i 7 ujutro. Alkohol takođe možete piti iz plastične ambalaže samo do ponoći, ali nikako na ulici, već samo u zatvorenim objektima.

Zabrana je privremena i važiće samo do oktobra, a italijanska vlada navodi da je donela ovu odluku sa ciljem da suzbije neprimjereno ponašanje posjetilaca u jeku turističke sezone.

 

Samo prošlog vikenda, policija je primila 500 prijava u vezi sa prekomjernim konzumiranjem alkohola, i ispisala nekoliko desetina kazni.

 

Svi oni koji budu prekšili zakon, moraće da plate 150 eura kazne, dok će vlasnici maloprodajnih i ugostiteljskih objekta morati da izdvoje 280 eura.


Kada je riječ o Španiji, vlasti Balearskih ostrva, doma odmarališta na Ibici i Magalufu, donijele su prijedlog da prodaja alkohola bude zabranjena čak i na aerodromima na ovim ostrvima, kao i u avionima koji saobraćaju ka njima.

 

Odluka je donijeta poslije niza incidenata koje su prouzrokovale osobe u alkoholisanom stanju.

 

 

 

Ne propustite