Još jedno dijete ubio GIPS: Misteriozna smrt dječaka Danijela (15)

Svijet
Još jedno dijete ubio GIPS: Misteriozna smrt dječaka Danijela (15)
U bolnici u italijanskom gradu Tijeni umro je dječak Danijel M. (15) od srčanog udara.

Italijanski mediji prenose, prvobitna obdukcija, koja je objavljena odmah nakon smrti dječaka, nije uspjela da odgovori na pitanje šta je prouzrokovalo tragediju. Istražni organi su potom morali da od roditelja zatraže dozvolu kako bi sproveli detaljnije analize, sa čim su se oni složili.

U bolnici u italijanskom gradu Tijeni umro je dječak Danijel M. (15) od srčanog udara, a naložena je obdukcija kako bi se utvrdilo da li tragičan ishod ima veze s prijelomom skočnog zgloba i gipsom koji je dječak nosio na nozi.

Kako navode italijanski mediji, Mitrović je u Italiji živio s roditeljima i sestrom. On je prije 40 dana polomio nogu, zbog čega je nosio gips na desnom skočnom zglobu, a ljekari su mu prepisali i lijekove protiv zgrušavanja krvi.

- Dječak se u srijedu uveče požalio da mu je veoma loše, nije bio u stanju da diše, pa su roditelji pozvali Hitnu pomoć. Nažalost, veoma brzo po dolasku ljekara dječak je doživio srčani udar. Medicinska ekipa ga je prebacila u bolnicu, gdje su sat vremena pokušavali da ga reanimiraju, ali na kraju su mogli samo da konstatuju smrt - prenose italijanski mediji.


Dječakova sestra se na Facebook-u oprostila od brata dirljivom porukom.

- Danijele, ljubavi moja, zašto si morao tako rano da odeš? Zašto si ostavio mamu i tatu? Nisi rekao čak ni zbogom. Ljubavi moja, tvoja velika sestra sada će se brinuti za mamu i tatu. Vodit ću te sa sobom bilo gdje, uvijek uz mene. Ti si moja radost, moja ljubav, moja sreća, a sada i moj anđeo čuvar. Zabavljaćeš se pobjeđujući druge anđele u Fifi, zar ne? Pozdravi nas ponekad i daj nam do znanja da si tu. Potrebna nam je tvoja snaga. Puno te volim, tvoja sestra - napisala je neutješna sestra u statusu.


Sličnost sa slučajem malog Radenka

Srbiju je u oktobru prošle godine potresla vijest o tragičnoj smrti malog Radenka Nikodinovića (8) iz Loznice. Nesretni dječak je 2. oktobra pao i polomio ruku, a ljekari su mu, uprkos otvorenom prijelomu, stavili gips. Dječak je iznenada dobio temperaturu, a nakon prijema u lozničku bolnicu prebačen je u Institut za majku i dijete, gdje je konstatovan težak oblik sepse. Poslije tri dana borbe ljekara za njegov život, Radenko je preminuo 8. oktobra.

 

Ne propustite