GRUDI KOJE SU IZAZVALE STAMPEDO: Bila je preteča današnjih STARLETA, a umrla je SAMA I NESREĆNA!

Lifestalgija
GRUDI KOJE SU IZAZVALE STAMPEDO: Bila je preteča današnjih STARLETA, a umrla je SAMA I NESREĆNA!
Lijepa glumica Simone Silva mnogima je bila seks idol, ali nije pronašla sreću u slavi.

Lijepa glumica Simone Silva mnogima je bila seks idol, ali nije pronašla sreću u slavi.
 
 
Možda nije bila najtalentovanija glumica, ali imala je ono nešto - tako su kolege glumci opisivali Simone Silvu, francusku glumicu rođenu u Egiptu koja se tokom 1950-ih pojavila u nekolicini britanskih filmova B produkcije. Svoje prezime Silver skratila je u Silva, jer je smatrala da će joj tako biti lakše potpisivati autograme.
 
Po mnogo čemu bila je preteča današnjih starleta. Oskudno odevena u prozirnoj haljini na londonskoj zimi izjavila je da bi "uradila sve" da dospije u novine, držeći svog tadašnjeg bogatog supruga za ruku. Osim što je glumila, skidala se i slikala za pin-up časopise, a nerijetko je zvala fotografe da je slikaju u njenom krevetu. Soba joj je bila puna dijamanata i bundi.
 
Suprug je ostavio nakon četiri godine braka jer ju je uhvatio u aferi s kolegom glumcem. Ipak, Simone nije dopustila da je to potrese. Odlučila je, kako je rekla, da počne da štedi, ali nikako na račun svoje ljepote.

Sve za slavu
 
Poznata po ljepoti, rasnoj figuri i bujnim oblinama, očajnički je tražila put do slave, a do njega je uspjela da dođe izazivanjem ekscesa na slavnom Filmskom festivalu u Kanu.
 
U martu 1954. doputovala je tamo s jasnim ciljem da bude primjećena. U tome je i uspjela, budući da su njene slike preplavile svijet, a organizatori su je imenovali "počasnom Miss festivala".
 
Predstavnici štampe tražili su joj da pozira s glumačkim kolegom Robertom Mičamom na plaži obližnjeg ostrva Lerin.
 
Ta foto seansa pretvorila se u pravu javnu sablazan kad je Silva skinula grudnjak i pozirala pridržavajući velike grudi golim rukama.

 
Nastala je opšta pometnja, a fotografi su doslovno gazili jedan preko drugog u želji da ulove najbolji kadar. Nekoliko njih je povrijeđeno, a dvojica su pretrpila prelom udova. Mediji su uživali, a fotografije su objavljene u svim časopisima širom svijeta.
 
Odbor festivala je, s druge strane, bio užasnut onim što su smatrali jeftinim trikom za publicitet, a Silva je zamoljena da napusti festival.
 
Odmah nakon incidenta u Kanu, Silva je otputovala u SAD, nadajući se da će unovčiti svoj novostečeni status zvijezde.
 
Slava mi je važnije od hrane. Moje tijelo je ono što mogu da ponudim, moram da se brinem o njemu. Doživjeću uspjeh, ako mi sreća dopusti - kazala je u intervjuu tada.
 
Tamo se susrela s problemom - ured za imigraciju otkrio je da je u zemlju ušla s turističkom vizom i da nije tražila radnu dozvolu, iako je dobila ponudu za snimanje filma. Kako više nije imala novca, zvala je bivšeg muža da joj plati put natrag.


 
Ubila ju je želja za ljepotom
 
Tužna, jadna i sama, vratila se u svoj londonski stan. Čekajući da joj se napokon otvori neka prilika, jedne večeri iznenada je preminula. Tako da to niko nije ni znao - do sutrašnjeg dana.
 
Uzrok smrti bio je prestanak rada srca, a njeni prijatelji smatrali su da je krivac za to bila neka vrsta poremećaja u prehrani i rigorozne dijete kojim se podvrgavala, sve kako bi bila slavna i lijepa.

Ne propustite