Novi iPhone mogao bi imati i novu površinu - poput ogledala

Nauka i tehnologija
Novi iPhone mogao bi imati i novu površinu - poput ogledala
Slike koje je objavio Geskin nisu novi iPhone, već ilustriraju o kakvoj bi površini mogla biti riječ.

Benjamin Geskin navodi da će iPhone za 2017. godinu s OLED zaslonom stići s ukupno četiri boje/obrade kućišta uređaja. Kako se bliži IT jesen, glasine o nadolazećim mobilnim uređajima sve su intenzivnije. Najveća meta glasina je, lako je pogoditi, Appleov iPhone. Jedan od konceptnih umjetnika Benjamin Geskin tvrdi kako je saznao da Apple za nadolazeći iPhone priprema i potpuno novu opciju površine kućišta - koja će biti nalik ogledalu.

Slike koje je objavio Geskin nisu novi iPhone, već ilustriraju o kakvoj bi površini mogla biti riječ, kada nova generacija Appleovog pametnog telefona stigne na tržište, prenosi T portal.

 

Magnet za otiske prstiju

Benjamin Geskin tako navodi da će iPhone za 2017. godinu s OLED zaslonom stići s ukupno četiri boje/obrade kućišta uređaja. Čini se kako će ostale biti prenesene s aktualnih modela iPhone 7 i 7 Plus, a dodatak bi trebala biti ova nalik na ogledalo. Kako se i očekuje od nečeg takvog, površina te vrste bit će pravi mamac za ogrebotine i otiske prstiju, no itekako će se prodavati - baš kao i Jet Black površina dostupna danas.

 

Potvrda glasina od ranije

Ovaj autor nije spomenuo tko je točno izvor informacija za novu površinu kućišta, niti se osvrnuo konkretnije je li riječ o iPhoneu 7s/7s Plus ili iPhoneu 8. Međutim, glasine se podudaraju s predviđanjima tvrtke KGI Securities, tj. njihova analitičara Ming-Chi Kuoa. Kuo je ranije spomenuo kako bi nadolazeći iPhone mogao stići u ograničenom izdanju 'butik površina', uz uobičajene nadogradnje hardvera.

 

Svijet dizajna - bez tipki

Samim početkom mjeseca isplivale su glasine kako Apple radi na tom da potpuno ubije uobičajeni čitač otiska prstiju te se posveti prepoznavanju lica. Sve i da Apple ipak integrira Touch ID u nove uređaje, postoji velika vjerojatnost da to više neće biti u sklopu vidljive tipke, već bi se senzor mogao nalaziti pod zaslonom ili drugdje na kućištu. Istovremeno se time otvara i mogućnost ostavljanja velike površine uređaja koja će izgledati poput ogledala s novom površinom.  

Kombinacija velike površine zaslona, manjka tipki, zrcalnog kućišta i OLED zaslona mogla bi se pokazati punim dizajnerskim pogotkom. No, kao i do sada, sve informacije valja uzeti sa zrnom soli...osim ako ne ispliva još koji prototip nadolazećeg iPhonea.

Ne propustite