U želji da RASHLADITE, griješite kod OVIH STVARI!

Porodica i zdravlje
U želji da RASHLADITE, griješite kod OVIH STVARI!
U želji da se rashladite, veoma često radite pogrešne stvari. Počevši od garderobe, pa do izbora pića i hrane koju konzumirate.

Kada su temperature napolju ekstremno visoke, najbolje je da ostanete kod kuće, ako je to izvodljivo. Svaki mogući način da se rashladite neće imati puno efekta.

U želji da se rashladite, veoma često radite pogrešne stvari. Počevši od garderobe, pa do izbora pića i hrane koju konzumirate.

 

Ovo su samo neke od grešaka koje ljudi prave tokom ljeta, kada žele da se rashlade i osvježe:

Izbor garderobe

Svakako griješite kada ne obraćate pažnju na vrstu tkanina koje nosite na + 40 stepeni. Poluprozirna bluza bez rukava, je idealna, ali ako je od sintetike, onda sve pada u vodu.

Sintetika je loša za kožu, brže se znojite i širite specifičan miris, koji ovaj vještački materijal ima u kombinaciji sa znojem.

 

Nakit

Mnogo nakita, plastičnog ili metalnog, može da se užari na suncu i da ostavi trag na koži u vidu opekotina, verovali ili ne.

Što se bižuterije tiče, ona može da izazove alergije zbog znojenja ili da ostavi tragove po koži, zelene ili smeđe-sive.


Parfem
Za parfem je poznato da ostavlja fleke po koži kod direktnog izlaganja suncu. Neće vas rashladiti ali vam može pojačati nervozu zbog iritacija do kojih može da dođe, kao što je svrab.

Nervoza dovodi do podizanja temperature i u svakom slučaju dobijate kontra efekat. Zadovoljite se dezodoransom ispod pazuha.

Izlazite iz kuće gladni ili prejedeni

Ukoliko ste odmah posle jela izašli na +40 stepeni, može lako da se desi da vam pozli. Isto važi i za izgladnjivanje tokom lJeta. Tada dolazi do pada šećera u krvi i možete da izgubite svIJest.

Mokra kosa

Kako smo konačno došli do zaključka da propuh nije neprijatelj, vrlo često napravimo istu, ali to nije dovoljno. Mokra kosa i vrat na propuhu mogu da dovedu do glavobolje i ukočenosti.

A to vam zaista nije potrebno u sezoni godišnjih odmora.

Ne propustite