Imala je djetinjstvo za poželjeti, a onda je saznala istinu o roditeljima

Čudne priče
Imala je djetinjstvo za poželjeti, a onda je saznala istinu o roditeljima
Odrastanje Done Prajs (32) na prvi pogled činilo se idiličnim.

Odrastanje Done Prajs (32) na prvi pogled činilo se idiličnim. Otac i majka su nju, njenu braću i sestre mazili i pazili, a svima su djelovali kao savršena porodica. Tek mnogo godina kasnije otkriveno je da ta idilična porodica zapravo krije mračnu tajnu - Donini roditelji su brat i sestra.

Donin svijet srušio se 2014. godine kada je otkrila šokantnu istinu o svojim roditeljima. Otkriće je razorilo porodicu, a cijeli slučaj je završio na sudu gdje su roditelji priznali incest, za dlaku izbjegavši zatvor.

- Osjećam kao da je cijelo moje djetinjstvo jedna velika laž. Mrzim ih. Ne mogu da pronađem dovoljno riječi kojima bih opisala mržnju koju osećam - ispričala je Dona kroz suze za "The Sun".

Da stvar bude potresnija, tokom policijske istrage Dona je otkrila da muškarac kojeg je cijeli život smatrala ocem zapravo nije njen biološki otac. DNK test je pokazao da je njena majka imala aferu s nepoznatim muškarcem s kojim je ostala trudna i na kraju rodila Donu.

Test je pokazao i da je ostalo troje djece proizašlo iz incestuozne veze sestre i brata. Donine sumnje o mračnoj tajni njenih roditelja potvrdila je daleka teta u decembru 2014. godine preko Facebook poruke, nakon što je već čula slične glasine od drugih ljudi.

- Mislila sam da su to obične izmišljotine, no onda je stigla potvrdna poruka od nje. Osjetila sam iznenadnu mučninu. Ispričala sam sve svom partneru i odlučila da sačekam da prođe Božić. Htjela sam da ga proslavim u miru i pritom skupim više informacija - ispričala je Dona,prenosi Avaz.

Krajem 2014., Dona je roditelje prijavila policiji. Uslijedile su dvije godine istrage i sudski postupak koji je završio priznanjem njenih roditelja. Dona, koja sada oca i majku odbija da oslovljava na taj način, kaže da je bilo užasno.

- Definitivno jedna od najtežih stvari koje sam ikada morala da uradim, ali da moram, opet bih uradila isto. Imala sam toliko lijepih porodičnih uspomena, ali sada više ne želim da ih se sjećam. Ovo je sve zasjenilo. Ne mogu da pređem preko toga. Nije mi jasno kako dvoje ljudi može toliko da manipulira, kako može ikome to da uradi - pita se Dona.

Ona je sada fokusirana na svoju porodicu i brigu o mužu i četvero djece. Sve fotografije i igračke iz djetinjstva je uklonila da je ne podsjećaju na prošlost.

Njen otac Robin rekao je da nije planirao da se zaljubi u svoju polusestru - koju je upoznao tek kad je odrastao. Tvrdi da su se upoznali osmadesetih u jednom pabu, a saznali su da su u rodu tek nakon godinu dana, kad su se već zaljubili.

- Gledajući sada na to, da, nije bilo u redu. U to vrijeme, bili smo sretni, nismo željeli da se zamaramo time šta drugi misle - rekao je Robin.

On i njegova polusestra planirali su da raskinu nakon što je tetka otkrila da su u rodu, ali onda su saznali da je njegova polusestra trudna. Par, koji se nikad nije vjenčao, dobio je troje dece, a na kraju su se rastali 1994. Robin je rekao da su razmišljali da djeci kažu istinu, ali na kraju nisu. Nadaju se da će im jednog dana ipak oprostiti.

Ne propustite