UNAKAŽENO TIJELO DJEVOJKE visilo na stablu, JEDAN DETALJ zgrozio policiju (FOTO)

Svijet
UNAKAŽENO TIJELO DJEVOJKE visilo na stablu, JEDAN DETALJ zgrozio policiju (FOTO)
Policija je na tajlandskom ostrvu Koh Tao usred džungle pronašla mrtvu 30-godišnju Belgijanku Elise Dalemange.

Policija je na tajlandskom ostrvu Koh Tao usred džungle pronašla mrtvu 30-godišnju Belgijanku Elise Dalemange.

 Prizor na koji su naišli šokirao je i najiskusnije policajce, djevojka je visila na stablu i bila je napola pojedena od guštera. Istraga je vrlo brzo završila i tajlandska policija zaključila je da se Elise objesila.  

Međutim, njena majka nikako se ne može složiti s tom pričom, ona je sto posto uvjerena da je neko drugi bio uključen u tragediju

Mlada Belgijka posljednje dvije godine živjela je na Tajlandu, bavila se jogom i tantrom, a često je bila gost i Koh Panganu, ostrvu poznatom po divljim zabavama. Ono što je najvažnije, bila je članica Satija Sai Baba kulta i živjela je sa samoprozvanim guruom.  


Ono što je najsumnjivije u cijeloj priči je da je Elise 17. aprila obavestila gurua da se vraća kući, a 40 dana poslije policija ju je pronašla u raspadnutom stanju. Njena slomljena majka, Mišel Van Egten, ne vjeruje u priču koju je konstruisala policija, već misli da njena smrt ima veze s odlaskom iz sekte,Jutarnji,

- Što više razmišljam, to sam uvjerenija da je policijska informacija potpuno pogrešna. Obećali su mi da će mi poslati nalaz obdukcije, ali meni još uvijek ništa nije stiglo - rekla je Mišel.  

Majka je predložila dokaze da je s Elise razgovarala preko Skajpa 17. aprila, dva dana ranije nego što se ukrcala na trajekt. Sada ostaje nepoznanica kako je završila na ostrvu Koh Tao umjesto da se iskrcala na kopnu.  

U svakom slučaju, Elise se pod lažnim imenom prijavila u kompleks bungalova na Koh Tau, a već sljedeće večeri na istom mjestu buknuo je požar. Ona je zatim pobjegla u 2,5 kilometara udaljeno odmaralište Posejdon, odakle je rezervisala kartu za Bangkok.  

Njeno beživotno tijelo je otkriveno tek 27. maja nakon što su lokalci koji prate guštere primjetili da se konstantno vraćaju u džunglu. Policija je objavila da se Elise ubila, te da nije pronađena nikakva poruka.

Ostrvo Koh Tao u posljednje tri godine pravi je "magnet" za tragedije. Naime, u tom razdoblju policija je zabilježila čak sedam smrti od kojih su neke totalno neobjašnjive. Britanac Luk Miler je prošle godine pronađen mrtav u bazenu, a policija je izjavila da nema naznaka nasilne smrti. Slična je priča bila is Kristinom Anisli koja je navodno umrla od kombinacije antibiotika i alkohola, ali njeni roditelji tvrde da to nije istina.  

 

 

 

 

 

 

Ne propustite