Evo kako da zaštitite kosu od SUNCA

Praktična žena
Evo kako da zaštitite kosu od SUNCA
Na plaži što češće nosite maramu.

Dame koje imaju dužu kosu, preporučuje se i korištenje ampula koje su namijenjene za oštećenu kosu. Tokom ljetovanja potrebno je zaštititi lice i kožu tijela kako ne bismo dobili opekotine, ali i naša kosa treba pravilnu zaštitu od sunca, mora i soli.

 

Postoje brojni skupocjeni preparati koji i nisu tako djelotvorni, stoga je najbolje pratiti nekoliko savjeta. Nakon kupanja u moru kosu morate što prije isprati slatkom vodom, jer je slana voda isušuje.

 

Ukoliko kosu ne isperete nakon plivanja, te je uz to osušite na suncu, za nekoliko dana na moru ćete imati potpuno ispucale vrhove. Poslije šamponiranja kosu je potrebno nahraniti kvalitetnom maskom.

 

Za one dame koje imaju dužu kosu, preporučuje se i korištenje ampula koje su namijenjene za oštećenu kosu.

 

Na plaži što češće nosite maramu, šešir ili kačket na glavi kako biste je dodatno zaštitili. Pored zaštite kose, važno je zaštititi i tjeme koje može izgorjeti baš kao i drugi dijelovi tijela. Kada tokom sunčanja mažete kožu zaštitnom kremom ili uljem, uvijek možete premazati tjeme, a i kosu.

 

Iako će mnoge žene pomisliti kako će im sve ove aktivnosti oduzeti puno vremena, samo nekoliko minuta pažnje koju posvetite kosi svakog dana na moru poštedjeće vas čekanja u frizerskom salonu i vraćanja starog sjaja kosi nakon ljetovanja.

Ne propustite