Roditelji 15-godišnje djevojčice koja objesila, javno se suočili s krivcima

Porodica i zdravlje
Roditelji 15-godišnje djevojčice koja objesila, javno se suočili s krivcima
Vi morate znati da Sadie nije imala lak život.

Tužna i očajna sudbina porodice pokojne Sadie Riggs iz Pensilvanije ovih je dobila epilog, nakon što su roditelji objavili nekrolog koji je dirnuo javnost. Nadamo se da će dirnuti i krivce koji su u smrt poslali ovu 15-godišnju djevojku jer se više nije mogla nositi s vršnjačkim nasiljem i zlostavljačima iz svoje srednje škole.

"Oni su glavni krivci. Oni koji su je sistemski maltretirali i zlostavljali, kao i oni koji su sve to šutke promatrali", napisali su njeni roditelji u službenom nekrologu svoje neprežaljene kćeri, a dodali su mu i emocionalno pismo koje prenosimo u cijelosti.

Dirljivo pismo i snažna poruka

U nastojanju da smirimo glasine o Sadeinoj smrti, željeli bismo podijeliti s vama ove informacije. Da, Sadie je počinila samoubistvo. Objesila se. Znamo da je teško shvatiti zašto bi netko tako mlad uopće mogao sebe dovesti do smrti, no vi morate znati da je Sadie tražila pomoć. Bila je na savjetovanjima i uzimala je lijekove koje su joj propisali, ali to je sve bilo previše za nju.

Vi morate znati da Sadie nije imala lak život. Oni koje je dobro poznaju znaju da Sadie s većinom naše obitelji nije povezana krvlju. Ona je dijete koje je Bog poslao k nama znajući koliko joj treba porodica.

Nije joj bilo lako, no sve do ovog posljednjeg incidenta nekako se uspijevala nositi sa svime. Ona se toliko veselila polasku u srednju školu, nije nikada ni pomislila da će joj tamo biti toliko grozno. A sve zahvaljujući njenim zlostavljačima. Vi, a znate na koga se to točno odnosi, vi ste glavni krivci zbog kojih se naša kći osjećala toliko loše i bezvrijedno.

Vi ste učinili svoje. Sada, ako možete, živite s time. Sada je sve između vas i Boga, no znajte, mi vas molimo, pokušajte promijeniti svoje ponašanje.

Smrt naše kćeri nevjerojatno boli, no mi ćemo se kao obitelj potruditi da njenu smrt prebolimo zajedno. Pokušat ćemo shvatiti zašto je do ovog tragičnog gubitka uopće i došlo, a svima vama koji ste jednako krivi, u cijeloj ovoj priči moramo poručiti.

Preziremo način na koji ste se odnosili prema našoj kćeri. Preziremo svakoga tko se tako ponaša prema drugima, ali znajte, ma koliko odvratni bili mi vam nikada, baš nikada ne bismo poželjeli da osjetite bol kakvu je osjećala naša Sadie, i bol koju osjećamo mi nakon njenog gubitka.

To je bol koja vam doslovno oduzima dah, a tu je i krivnja koja visi i nad našim glavama. Krivnja koja nas neprestano podsjeća na činjenicu da smo možda mogli nešto napraviti drugačije.

I uz sve to, još se borimo sa sjećanjima na posljednje riječi koje nam je uputila. Naša su srca doslovno slomljena.

Draga Sadie, bila nam je iznimna čast imati te u našim životima. Voljet ćemo te zauvijek, ali sada moraš naći ljubav i ondje gore.

A svi vi ostali, vama želimo samo jedno - budite dobri i ljubazni prema drugima.

dj

Ne propustite